SISAK: Ante Živković za Braniteljski portal o novoj monstruoznoj diverziji na spomenik 237 poginulih hrvatskih branitelja Grad Sisak je dao 233 poginula  viteza u Domovinskom ratu a četvorica se još uvijek vode kao nestali!

Sve u svemu, grad Sisak je dao 233 poginula  borca a četvorica se još uvijek vode kao nestali...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

SISAK – Ne znam što reci o novoj monstruoznoj diverziji na spomenik 237 poginulih hrvatskih branitelja u Parku dr. Franje Tuđmana. Nimalo slučajno, uoči 30.obljetnice osnutka državotvorne stranke HDZ-a u Sisku i nekoliko dana pred blagdan Svih Svetih…

Radi se bez ikakve sumnje o neprijateljskom postupku osoba pomračena uma, onih koji iz dna duše mrze nas narod, našu tesko stečenu slobodnu i demokratsku državu Hrvatsku – bile su prve ogorčene rijeci jednoga od utemeljitelja HDZ-a i prve dragovoljačke formacije Hrvatske vojske, 57. samostalne bojne, Ante Živkovica (78), predsjednika županijske udruge roditelja poginulih i nestalih branitelja Domovinskoga rata iz naselja Crnca u sisačkom Capragu. Gospodin Živković se nada hitrom policijskom pronalasku i primjerenom sudskom kažnjavanju počinitelja nedjela.

-(ŠOKANTNO-FOTO-VIDEO)TKO JE TOTALNO UNIŠTIO I ZAPALIO SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMAU SISKU?…

O udruzi rastuženih roditelja Sisačko-moslavačke županije veli:

–  Mjesečno odlazimo do groblja, zapalimo svijeću i odnesemo cvijeće. Prije devet godina preuzeo sam udrugu jednako nesretnih roditelja, svjesnih ipak da su im djeca darovana slobodi hrvatske Domovine. I to prve godina krvave bitke za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, kad se plaćao nesmiljeni danak vrućega srca i neiskustva, te slabog naoružanja. Sve u svemu, grad Sisak je dao 233 poginula  viteza u Domovinskom ratu a četvorica se još uvijek vode kao nestali. Prve ratne godine okupljali smo u udruzi oko pet stotina roditelja, sada ih je tek nekoliko desetaka starih i bolesnih, teško pokretnih. Osipamo se i svakoga mjeseca nekoga ispraćamo na drugi svijet. Premda ih srce vuče prema mjestima oružanih okršaja i stradanja najmilijih. Obilazimo svetišta Majke Božje, hodočastimo do svih mjesta i gradova, u kojima su se dešavale ratne tragedije i gdje su ginuli naši sinovi i kćeri, kaže iznova potreseni junak Domovinskoga rata za Braniteljski portal, Ante Živković.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + petnaest =