SISAČKI BISKUP MONS. DR. SC. VLADO KOŠIĆ: Vjernici Sisačke biskupije nisu dužni ići na nedjeljne mise sve do 1. travnja…

To je opasna zaraza i mi smo dužni sve učiniti da svoje bližnje, a i sebe zaštitimo i sačuvamo. Stoga neki, koji ne razumiju da je i ta briga da se zaraza ne širi, da ju svi zajedno obuzdamo...

Podijeli

Kako javljaju iz Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije, biskup Košić je preporučio kako ovo neka posebno koriste najosjetljivije skupine, stariji, bolesni i djeca te da u pobožnostima i misnim slavljima mogu sudjelovati i putem televizijskog i radijskoga prijenosa…

Sisački biskup mons. dr. sc. Vlado Košić svoju je odluku priopćio tijekom mise u nedjelju 15. ožujka u crkvi sv. Ane u Osekovu, nakon blagoslova „bijelog križa istine“ u dvorištu crkve u spomen na ubijene u Drugom svjetskom ratu na ovome području, te pozvao na molitvu za oboljele od koronavirusa u našoj domovini i u svijetu.
„To je opasna zaraza i mi smo dužni sve učiniti da svoje bližnje, a i sebe zaštitimo i sačuvamo. Stoga neki, koji ne razumiju da je i ta briga da se zaraza ne širi, da ju svi zajedno obuzdamo, znak naše ljubavi prema Crkvi, Tijelu Kristovu, osporavat će pravo biskupima da traže da se vjernici pridržavaju u crkvama uputa koje daje mjerodavno zdravstveno osoblje koje podnosi najveći teret zbrinjavanja oboljelih”, rekao je biskup.

“Molimo jedni za druge, budimo strpljivi, ali i poslušni crkvenom učiteljstvu, budimo spremni iz ljubavi prema Bogu i bližnjima nositi križ jedni drugima“, poručio je biskup Košić.

Nakon popričesne molitve, biskup je poručio i kako je uz već uvedene mjere, a s obzirom trenutnu epidemiološku situaciju te preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, razriješio sve vjernike na području Sisačke biskupije obveze da pohode nedjeljne svete mise sve do 1. travnja.

Biskup je preporučio kako ovo neka posebno koriste najosjetljivije skupine, stariji, bolesni i djeca te kako u pobožnostima i misnim slavljima mogu sudjelovati i putem televizijskog i radijskoga prijenosa.

Na kraju pozvao je sve vjernike na strpljenje i požrtvovnost ove korizme, da se pridržavaju preporuka zdravstvenih djelatnika te da brinu o najranjivijima oko sebe.

L.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here