Podijeli

 

Nevjerovatan pjev predsjednice Grabar Kitarović na kninskoj tvrđavi s klapom Sveti Juraj, pokazao je svima nazočnima, kakav čudesan raspon glasa ona ima.Zasigurno su se iznenadili i tenori klape koji se nisu niti mogli čuti od čudesnog raspona glasa predsjednice, koja je iz petnih žila izvukla, ni manje ni više do visokog tona C3-a koji je nedostižan i nekim prvakinjama opere u Hrvata. Taj čudesni i visoki ton koji je izvukla predsjednica, zasigurno mnoge nije ostavio ravnodušnim, a posebice tenore oko nje koji se uopće nisu čuli.

Ovaj čudnovato visoki ton koji je izvukla predsjednica je takvom žestinom odjeknuo kninskom tvrđavom, kao topovi 4.kolovoza 1995. koji su zagrmili u Oluji s Dinare i koji su srpskog agresora potjerali bezglavim galopom iz Knina. Jednom riječju, nazire li se možebitna nova tek otkrivena zvijezda pjevanja u nedostatku sopranistica u Hrvatskoj kulturi.

Vrlo je rijetko čuti, i to na otvorenom prostoru, da jedna žena sa ovakvim čudesnim rasponom glasa zasjeni cijelu klapu.

Ne dao Bog da se ovog super-pjevačkog materijala dokopa Tonći Huljić, predsjednici ne gine poziv u super talent show. A ovaj će stari lisac u proizvodnji hitova, lako znati iskoristiti potencijal visokog C3 tonaliteta te vrlo brzo pokušati lansirati hrvatsku predjednicu u pjevačke vode, pa se lako moguće i u Hrvatskoj dogodi nova Susan Boyle’s koja je na jednom Britain’s Got Talent svojim čudesnim glasom, vrlo brzo pokorila cijeli svijet.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 12 =