SASTALI SE KARDINAL BOZANIĆ I TOMAŠEVIĆ, RAZGOVARALI O NASTAVKU SURADNJE

Kardinal Josip Bozanić, i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević razgovarali su o "nastavku suradnje između Grada i Nadbiskupije" u pitanjima od zajedničkog interesa, posebno na socijalnom i karitativnom području...

Podijeli

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem u ponedjeljak 14. veljače 2022. u Uredu zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29), izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije…

Susretu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika gđa Martina Jurišić, viša stručna savjetnica – glasnogovornica Dinka Živalj, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola mr. Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog Tomislav Buntak.

U otvorenom razgovoru izražena je obostrana želja za nastavkom suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa. Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području; poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova.

foto: ZAGREB.HR

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Tomašević razgovarali su o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba, donosi IKA.

L.K.

 


Podijeli