Sarajevo: Žestoki prosvjedi ispred Veleposlanstva Slovenije: ‘Mi Bošnjaci, muslimani se pitamo u Bosni, bit će onako kako mi odlučimo’ (VIDEO)

U subotu je održan žestok prosvjed ispred zgrade Veleposlanstva Republike Slovenije u Sarajevu...“Da se zna da se u Bosni mi pitamo, mi Bošnjaci, muslimani se pitamo i bit će onako kako mi odlučimo. Mi ćemo odlučivati što će ovdje biti”...

Podijeli

foto-screenshot

U subotu je održan žestok prosvjed ispred zgrade Veleposlanstva Republike Slovenije u Sarajevu…

Uz istaknute islamske zastave i poruke kako će Bošnjaci odlučiti o BiH, članovi i pobornici Bosanske narodne stranke proslavili su godišnjicu osnutka tkz Armije RBIH i, kako kažu, u sklopu toga svratili do slovenskog veleposlanstva i izrazit protest radi navodnog non papera.

Sanin Musa u videu objavljenom na YouTubeu govori o motivima okupljanja, uspoređujući Dodika i Čovića s Cvetkovićem i Mačekom. Glavna poruka njegovog monologa jest kako Bošnjaci, muslimani odlučuju o BiH.

“Da se zna da se u Bosni mi pitamo, mi Bošnjaci, muslimani se pitamo i bit će onako kako mi odlučimo. Mi ćemo odlučivati što će ovdje biti”, glavna je Musina poruka u izlaganju koje je uslijedilo nakon snimki prosvjeda, prenosi dnevnik.ba

T.H.


Podijeli