SANJA BLAČ: NA DJELU JE DEMONTAŽA USTAVNOPRAVNOG PORETKA HRVATSKE DRŽAVE…

U konačnici narod odlučuje...

Sanja Bilač- Foto-Facebook
Podijeli

Na tiskovnoj konferenciji HNS-a, stranke na vlasti i koalicijskog partnera HDZ-a s kojim uz SDSS, Milana Bandića i Tomislava Sauchu čine jezgru aktualnog režima na vlasti, njezin predsjednik Ivan Vrdoljak je 27. listopada 2018. uz predstavljanje dvogodišnjeg plana rada stranke komentirao i podignutu kaznenu prijavu HNS-a protiv organizatora referendumskih inicijativa te izjavio kako je kaznena prijava predana DORH-u iz političkih razloga…

Korištenje političkog utjecaja za kazneni progon nije spojivo s demokratskim sustavima…

Tako je Vrdoljak razotkrio ne samo snagu i spremnost aktualnog režima na obračun s onima koji se bore za demokraciju u Hrvatskoj već potvrdio kako se država, tj. pravosudni sustav zloupotrebljava za progon nepoćudnih građana i građanskih inicijativa.

Izvjesno je kako je hrvatska država zatočenik aktualne vlasti tj. kako oni zloupotrebljavaju političku vlast te brišu granicu između zakonodavne, sudske i izvršne vlasti. Na djelu je demontaža ustavnopravnog poretka hrvatske države. Korištenje političkog utjecaja za kazneni progon nije spojivo s demokratskim sustavima. Ovom izjavom Vrdoljak je jasno dao do znanja da vlast u Hrvatskoj nije demokratska već je uspostavljen režim.

Vrdoljak je potvrdio ono na što građanska inicijativa Narod odlučuje već dulje vrijeme upozorava u javnosti da se prema članovima referendumskih inicijativa provode zastrašivanja, difamacija i progon kako bi odustali od referenduma, a referendum onemogućuvaju. Samim time što i dalje žele pritiscima utjecati na članove inicijativa potpuno je jasno kako postoji dovoljan broj valjanih potpisa što aktualna politička vrhuška zna. Zato radikalizira svoj pritisak i zastrašivanja pa i na ovaj način, tj. zloupotrebljavajući političku moć vrši pritisak na pravosudni sustav i pokušava pravosuđe natjerati da radi po nalogu političke vrhuške.

U konačnici narod odlučuje

Sada je i najnevjernijim Tomama potpuno jasno kako je uzrok odbacivanja referendumskih inicijativa politička odluka aktualne vlasti, a ne nedovoljan broj potpisa. Ova je režimska vlast svjesna da će kad tad na svjetlo dana izaći sve što su radili kako bi zaustavili ovu inicijativu hrvatskoga naroda i da će netko za ovu uzurpaciju vlasti i rušenje ustavnopravnog poretka morati odgovarati. Nakon njihovih blamaža oko navodno nečitkih potpisa, nestanka potpisnih knjiga jasno je da su oni već odavno presudili kako referenduma ne će biti. Ali nas neće zaplašiti totalitarističkim metodama. Njihov je strah golem. Jer će u konačnici narod odlučiti!

Dr. sc. Sanja Bilač
Članica Organizacijskog odbora Građanske inicijative Narod odlučuje


Podijeli