SANJA BILAČ Otvoreno pismo predsjednici Grabar Kitarović: Predsjednice pozivam Vas da Miloradu Pupovcu oduzmete odličje koje mu je dodijelio Mesić a kojega nije dostojan…

To je ujedno i Vaša obveza prema svim poginulim i nestalim hrvatskim sinovima i kćerima oslobodilačkog Domovinskog rata, ali i ostalim etničkim manjinama i narodnostima koje su se borile protiv srbijanske agresije i okupacije Hrvatske...

Zato Vas pozivam,gospođo predsjednice Grabar Kitarović, da Miloradu Pupovcu oduzmete odličje sukladno Pravilniku o odlikovanjima i priznanjima (čl. 14.) te temeljem Zakona o Odlikovanjima i priznanjima (čl. 36) u kojima je istaknuto kako se osobi koja postupa protivno pravnom poretku i moralnim zasadama u Hrvatskoj oduzima odlikovanje.
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Dr.sc Sanja Bilač uputila je OTVORENO PISMO HRVATSKOJ PREDSJEDNICI GOSPOĐI KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ-koje objavljujemo u cijelosti…

Poštovana predsjednice,

na središnjem komemorativnom skupu u Srbiji (Bačka Palanka),održanom 4.kolovoza 2018.,koji je predvodio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a kojem je nazočio i hrvatski saborski zastupnik Milorad Pupovac,ozloglašeni su hrvatska država i narod. Podmetanjima,uvredama i lažima opet je izvršena agresija na časnu i ponosnu nam Domovinu.

Podsjećam kako je Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskome saboru, dužan držati se Ustava i prava te poštivati pravni poredak Republike Hrvatske. U Izvorišnim odredbama hrvatskoga Ustava ističese kako je pobjeda hrvatskoga naroda i branitelja ostvarena u pravednom, legitimnom,obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, a hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne,suverenei demokratske države.

Na skupu u Bačkoj Palanci negiralo se pravo Republike Hrvatske za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti,Ustavom definirani karakter Domovinskoga rata, Ustavom definirana jedinstvena i nedjeljiva hrvatska država. Difamirana je i ozloglašena veličanstvena pobjeda Oluja,prvi hrvatski predsjednikdr. Franjo Tuđman uspoređen je s Adolfom Hitlerom,država Hrvatska optužena za genocid i etničko čišćenje te uspoređena s nacističkom Njemačkom.Bilo je razvidno kako predsjednik Aleksandar Vučić i Republika Srbija ne priznaju i ne će priznati suverenost i nezavisnost cjelovite Hrvatske.

Unatoč tome što je cijelom svijetu potpuno jasno kako je upravo Srbija,potpomognuta srpskim teroristima iz Hrvatske,izvršila okupaciju dijela hrvatskoga teritorija, provodila monstruozne zločine dokazane pred međunarodnim sudom,počinila etnička čišćenja i genocid na tlu Hrvatske,proglasila terorističku tvorevinu koju su nazvali“ SAO Krajina“na hrvatskome teritoriju jasno je kako se ni danas, nakon 23 godine, nisu spremni suočiti s istinom. Isto tako se nisu suočili ni sa istinom iz 2. svjetskog rata i zločinima koje su tada radili. Naime, poznata je srbijanska nacistička politika koju su provodili prema Židovima i ostalom nesrpskom stanovništvu (1941. Godine u dva mjeseca terora u Srbiji ubijeno je 30 000 civila uključujući sve muško stanovništvo židovskoga porijekla; 1942. godine Srbija se proglašava  prvom zemljom slobodnom od Židova).Ovaj kontinuitet zločinačke politike opstao je jer se Srbiji dozvolilo da lažima i objedama skriva narav svoje politike i zločine koje je počinila u ime stvaranja Velike Srbije.

Poštovana predsjednice, sporna je činjenica što je skupu u Bačkoj Palanci ne samo nazočio hrvatski saborski zastupnik Milorad Pupovac već i to što se nije ogradio od navedenih izjava i stavova srbijanskoga predsjednika te tako potvrdio prihvaćanje izrečenog od strane Aleksandra Vučića. S obzirom na činjenicu da je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, 2001. godine,Milorada Pupovca odlikovao Redom hrvatskog pletera„zbog osobitog doprinosa  razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njenih građana“ te činjenicu kako je Pupovac svojom nazočnošću i prihvaćanjem stavova srbijanskog predsjednika Vučića grubo naštetio ugledu neovisne, suverene i demokratske hrvatske države te dobrobiti njenih građana, pozivam Vas, da sukladno ovlastima i zakonskim propisima Miloradu Pupovcu oduzmete navedeno odličje kojega nije dostojan.

Jer Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskome saboru, dužan je poštivati Ustavi pravni poredak Republike Hrvatske, a svojim ponašanjem, djelima i riječima potvrdio je kako ne priznaje Ustav Republike Hrvatske; kako se protivi njezinoj cjelovitosti; s aktualnim srbijanskim vodstvom sudjeluje u rušenju ustavnopravnoga poretka; difamira i kleveće Hrvatsku te u konačnici zastupa Hrvatskoj neprihvatljivu ideju Velike Srbije. Ovo su više nego dovoljni razlozi za oduzimanje odlikovanja koje je dobio od hrvatske države, jer je njegovo djelovanje u suprotnosti s Ustavom i protivno interesima Republike Hrvatske.

Zato Vas pozivam,gospođo predsjednice Grabar Kitarović, da Miloradu Pupovcu oduzmete odličje sukladno Pravilniku o odlikovanjima i priznanjima (čl. 14.) te temeljem Zakona o Odlikovanjima i priznanjima (čl. 36) u kojima je istaknuto  kako se osobi koja postupa protivno pravnom poretku i moralnim zasadama u Hrvatskoj oduzima odlikovanje. Osim što je oduzimanje odlikovanja Miloradu Pupovcu Vaša obveza, oduzimanje odličja bio bi vjerodostajan čin zaštite digniteta hrvatske države i Domovinskoga rata. To je ujedno i Vaša obveza prema svim poginulim i nestalim hrvatskim sinovima i kćerima oslobodilačkog Domovinskog rata, ali i ostalim etničkim manjinama i narodnostima koje su se borile protiv srbijanske agresije i okupacije Hrvatske. To je i Vaša obveza prema svakom građaninu RH koji svakodnevno časno i odano pridonosi ugledu i dobrobiti svoje države. Tako biste ujedno potvrdili i opredjeljenje hrvatskoga naroda da živi u miru i slozi sa svima koji poštuju hrvatsku državu i njene zakone ma koje etničke pripadnosti bili, ali isto tako osuđuju svako posezanje za hrvatskim teritorijem.

S poštovanjem

Dr.sc. Sanja Bilač

Doc-Odličja dodijeljena od strane tadašnjeg predsjednika RH Stipe Mesiča, među kojima je i Milorad Pupovac…

Zato Vas pozivam,gospođo predsjednice Grabar Kitarović, da Miloradu Pupovcu oduzmete odličje sukladno Pravilniku o odlikovanjima i priznanjima (čl. 14.) te temeljem Zakona o Odlikovanjima i priznanjima (čl. 36) u kojima je istaknuto  kako se osobi koja postupa protivno pravnom poretku i moralnim zasadama u Hrvatskoj oduzima odlikovanje. Osim što je oduzimanje odlikovanja Miloradu Pupovcu Vaša obveza, oduzimanje odličja bio bi vjerodostajan čin zaštite digniteta hrvatske države i Domovinskoga rata. To je ujedno i Vaša obveza prema svim poginulim i nestalim hrvatskim sinovima i kćerima oslobodilačkog Domovinskog rata, ali i ostalim etničkim manjinama i narodnostima koje su se borile protiv srbijanske agresije i okupacije Hrvatske.

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

7 KOMENTARI

 1. Svaka čast doktorice. Skidam Vam kapu do zemlje. Tako bi trebao da reagira ne samo svaki Hrvat već i svaki pošteni i lojalni građanin RH. Moje poštovanje. Divim Vam se jer malo je takvih koji se usuđuju reći. Pa dokle ćemo šutjeti i dozvoliti drugima da upravljaju s nama.

 2. Sa Dr. sc. Bilač slažem se od riječi do riječ. Dokazani veleizdajnik, gubitelj čekova i ruglo Hrvatske politike imenuje Pupovca???!!!??? Oduzmite mu to odličje Predsjednice, a u istom dekretu možete i trebali bi pomilovati gospodina Merčepa. Taj potez donio bi Vam jako puno glasova i povjerenja koje ste u poslijesnje vrijeme izgubili. Međutim, Anemik je taj koji sa Pupijem odlučuje i vuče konce, a Vama se jako umilio Pantovčak, ništa se od ovoga neće desiti, pa predviđam da ćete izgubiti dosta glasova, uključijući i moj.

 3. Ponovo B R A V O Sanja Bilač! Stavljam svoj potpis na Vaš zahtjev i tražim da ga se izbaci iz svih struktura vlasti, jer ju tako-i-tako ne priznaje niti poštuje. A ne bi bilo zgorega niti njemu ni njegovim istomišljenicima oduzeti mrsko im hrvatsko državljanstvo i izgnati ih iz naše domovine.

 4. Draga Sanja Bilać,klanjam se Vašim riječima i pismu Predsjednici,ostaje samo da čujemo ili pročitamo njenu reakciju na Vaše pismo,svaka vam čast i lijepi pozdrav

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + 16 =