SANDRA PERKOVIĆ OPET POBJEĐUJE! U PARIZU ‘SKINULA‘ OLIMPIJSKU POBJEDNICU I ZASJELA NA VRH DIJAMANTNE LIGE

Naša najbolja sportašica bacila je 65.68 metara, 37 centimetara više od Kubanke Perez...

Podijeli

Sandra Perković pobjednica je natjecanja bacačica diska na mitingu “Dijamantne lige” u Parizu…

Naša najbolja atletičarka je do svoje 44. pobjede na mitinzima “Dijamantne lige” u karijeri stigla hicem od 65.68 metara u odlučujućoj šestoj seriji. Time je za 37 centimetara nadmašila drugoplasiranu Kubanku Yaime Perez, dok je olimpijska pobjednica iz Tokija Amerikanka Valarie Allman zauzela treće mjesto sa 64.51 metara.

Foto-twitter

Perković je najbolji hitac natjecanja izvela u drugoj seriji kada je bacila 66.08 metara i time osigurala nastup u završnoj seriji. Njezin rezultat iz četvrte serije od 64.69m bio je drugi najbolji hitac u prvih pet serija, taj domet je ponovila i Perez u petoj seriji. Allman se, pak, do finalne serije provukla sa samo jednim ispravnim hicem iz prvih pet pokušaja. U prvoj je seriji Amerikanka bacila 62.47m, a zatim je četiri puta prestupila. Vrlo blizu da izbace Allman iz finala bile su Portugalka Liliana Ca koja je sa 62.43m ostala četvrta i Francuskinja Melina Robert-Michon koja je sa 62.42m završila na petoj poziciji.

Perković je ovom pobjedom dostigla Perez i u ukupnom redoslijedu diskašica u “Dijamantnoj ligi”, obje sada imaju po 22 boda, dok je Allman treća sa 13 bodova.

D.J.


Podijeli