Podijeli

Hrvatski sabor raspravljat će u četvrtak o prijedlogu zakona o audiovizualnim djelatnostima kojim se preciznije definira način izbora i ovlasti članova tijela Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), među njima i Hrvatskog audiovizualnog vijeća koje donosi odluku o raspodjeli novca za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva.

Prema prijedlogu, Vijeće bi, na prijedlog ravnatelja HAVC-a, imenovalo umjetničke savjetnike koji bi razmatrali i vrednovali programe i projekte prijavljene na javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva te komplementarnih djelatnosti. Mandat bi im trajao do donošenja odluka Vijeća o raspodjeli financijskih sredstava, a ista osoba mogla bi najviše dva puta uzastopno biti imenovana umjetničkim savjetnikom.

-Skandalozni film iz razdoblja Hribara u HAVC-u: Lažni prikaz Domovinskog rata u programu Cannesa

Zakonom se detaljnije uređuju i kategorije unutar audiovizualnih djelatnosti, a novina je uvođenje videoigara kao “rastuće industrije u Hrvatskoj”.

Uvodi se i nova struktura Upravnog odbora HAVC-a, koji bi sad imao pet članova od kojih je jedan predsjednik. Ministar kulture imenovao bi i razrješavao predsjednika i tri člana Upravnog odbora, a petog člana birali bi i razrješavali radnici tog centra.

Hoće li se povesti rasprava o navodnom velikom isisavanju novca iz HAVC-a?


Slične teme;

Iz drugih medija

-Mail koji razotkriva svu bijedu i kriminal HAVC-a, Hribara i njegovih poslušnika

-U HAVC-u je na djelu organizirani kriminal

-Pod krinkom ‘umjetničkih sloboda’ želi se zaustaviti istraga o kriminalu u HAVC-u

-Nova prijava protiv HAVC-a: ‘Zasuti smo dokazima’

-Stier s braniteljima o prikazivanju filma o masakru u Dvoru

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

trinaest + devetnaest =