Sabor: Stipo Mlinarić prozvao SDSS-ovku Jeckov da ne govori o ubijenoj hrvatskoj djeci! Djecu hrvatske obitelji Čengić srbi su zaklali…

 Kolegici je preporučio da, kad piše govor,  koristi Google prevoditelja. “Ubacite srpski, izbacit će Vam hrvatski“, kazao joj je Zekanović...

Podijeli

Na podsjećanje zastupnice Dragane Jeckov (SDSS) na 29. obljetnicu ubojstva Aleksandre Zec (12), zastupnik Stipo Mlinarić (DP) uzvratio je u utorak podsjećanjem na 403-oje ubijene hrvatske djece u Domovinskom ratu, prozvavši SDSS-OVU zastupnicu da o njima ne govori…

Navodeći kako je u Rijeci pokrenuta volonterska kampanja „Moje mjesto pod suncem“ za djecu u riziku od siromaštva, Jeckov je kazala kako mjesto pod suncem nisu imala djeca žrtve rata „čiji su životi vrijedili onoliko koliko su krivih krvnih zrnaca imali“, pri čemu je podsjetila da su prije 29 godina ubijeni Aleksandra Zec (12) i njezini roditelji Mihajlo i Marija.

„Njihovo ubojstvo trebalo je biti pouka Srbima da napuštaju Zagreb, a Hrvatima da okrenu pogled na drugu stranu kad ostanu bez sugrađana. Pouka je uspjela, inače bi već imali odgovor Grada Zagreba na inicijativu da jedna ulica na Trešnjevki nosi Aleksandrino ime“, ustrajala je SDSS-ova Jeckov u saborskoj raspravi na slobodnu temu. Ne spominjući pobijenu i zaklanu hrvatsku djecu koje su srbi bez milosti kasapili na najbrutalnije načine.

„Pouka je uspjela uvjerena je Jeckov, jer i danas neka djeca trpe zlostavljanja, poneka jer su siromašna, poneka jer su Srbi, jer su Romi i upravo zbog takvih stvari borimo se sjećanjem na Aleksandru Zec, na Danijelu Roknić, Slobodana i Gorana Čengića“,  rekla je zastupnica, zaboravljajući pri tom reći tko je likvidirao obitelj Čengić i ubio i zaklao majku i mlađeg sina Gorana (4). Uradili su to srbi, njihovi najbliži susjedi. Jeckov i Milošević se nisu nikada otišli pokloniti ubijenoj obitelji Čengić sa njihovih dvoje sinova koje su srbi likvidirali na najbrutalniji način. Mlađeg su sina (4) zaklali zajedno s njegovom majkom a drugog sina i supruga su ubili iz neposredne blizine. Zaboravila je Jeckov napomenuti i to , kad je Medved došao u Grubore pokloniti se srpskim žrtvama, a nakon toga otišao se pokloniti obitelji Čengić u Ervenik da je Milošević tada “zbrisao” jer nije želio odati dužnu počast ubijenoj obitelji Čengić.

„Nama u SDSS-u nacionalnost djece ne predstavlja prepreku u sjećanju na njihove izgubljene živote, nastavila je Jeckov, nama “ne predstavlja problem” ni borba protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije, nama ne predstavlja, a ostalima po savjesti“, poručila je Jeckov, pri tom zaboravljajući napomenuti gore navedeno.

Mlinarić (DP) joj je odgovorio da je nabrojala samo Aleksandru Zec, da „druga imena nije mogla ni pročitati“. U Domovinskom je ratu ubijeno 403-oje hrvatske djece, Martina Štefančić (4) je ubijena u Borovu Selu, nitko ne zna njeno ime, a Jeckov tamo blizu stanuje, rekao je zastupnik i poručio Jeckov kako bi volio  da „bude korektna“ i kaže koliko je još djece, osim Akesandre Zec, poginulo.

Svaka žrtva zaslužuje pijetet, pa i obitelj Zec, kazao je kolegici Hrvoje Zekanović (HS) pa komentirao njezinu izjava da SDSS-u nacionalnost ubijene djece ne predstavlja nikakvu razliku.

(FOTO)TUŽNA 27. OBLJETNICA U ERVENIKU: SRPSKI MONSTRUMI SU NA SLOBODI-Masakr hrvatske obitelji Čengić: Oca i jedanaestogodišnjeg sina srbi su izrešetali, majku i četverogodišnjeg sina zaklali…

„Nisam Vas nikad čuo da ste rekli iti riječ o obitelji Čengić, o Slobodanu (5) i Goranu (11)  koji su zaklani u Erveniku kod Knina“, uzvratio je Jeckov kojoj je spočitnuo i korištenja srpskog jezika. „I kad napiše govor kaže ubistvo, ne ubojstvo, ako Vi imate pravo ovdje govoriti  na materinskim jezikom, imaju i Mađari, naš Furio Radin, koji govori talijanski“, izjavio je zastupnik.

 Kolegici je preporučio da, kad piše govor,  koristi Google prevoditelja. “Ubacite srpski, izbacit će Vam hrvatski“, kazao joj je Zekanović.

Jeckov mu je odgovorila da „opetovano prevodi ono što želi reći“, no da joj je drago da ju razumije i da je shvatio o čemu govori, ignorirajući to što istoj piše u Hrvatskom Ustavu, da se u saboru govori Hrvatskim jezikom.H /BP

Braniteljski portal


Podijeli