SABOR očekivano odbio osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor…OPORBA OPTUŽILA HDZ DA SKRIVA ISTINU…

Za osnivanje je glasovalo 48 zastupnika, protiv ih je bilo 74...

OPORBA OPTUŽILA HDZ DA SKRIVA ISTINU
Podijeli

Hrvatski sabor odbio je u srijedu oporbeni prijedlog da se osnuje novo istražno povjerenstvo za Agrokor. Za osnivanje je glasovalo 48 zastupnika, protiv ih je bilo 74. HDZ je ustrajao da bi osnivanje povjerenstva bilo protuzakonito, jer zakon jasno kaže da se ono ne može osnovati ako je za neka pitanja koje bi ono trebalo provjeravati, otvoren sudbeni postupak.

Postupak je pokrenut, istaknuo je Branko Bačić, odbacujući oporbene teze kako je afera Hotmail bila protuzakonita. To nije točno, savjetnici su koristili sredstva vjerovnika, ne “naša” sredstva, a i DORH je, po kaznenoj prijavi Živog zida, proveo izvide i utvrdio da nije bilo nezakonitosti, uvjeravao je Bačić nazočne.

OPORBA OPTUŽILA HDZ DA SKRIVA ISTINU

Oporba je, pak, pozivala vladajuće, prije svih HDZ, da se, ipak, predomisle, pa su tražili stanke kako bi im dali priliku za to. Znam da su mnogi bili na predstavljanju knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Agrokor – slom ortačkog kapitalizma, i da su impresionirani onime što je bivša ministrica Dalić rekla, ali ja vas moram izbaciti iz iluzije, nije došlo do kraja ortačkog kapitalizma nego je on nastavljen, poručio je SDP-ov Peđa Grbin.

Razmislite još jednom. Skrivate istinu. Što se dogodilo oko lex Agrokor, ustrajan je bio  Gordan Maras, prozivajući vladajuće kako su im prijatelji zaradili milijune i da im je to omogućila HDZ-ova vlada. “Zbog čega niste za povjerenstvo i zbog čega skrivate informacije? Dajte da građani čuju što je istina”, poručio je Maras.

Osnivanje povjerenstva tražio je i Mostov Nikola Grmoja, koji je podsjetio da je povjerenstvo osnovano prošle godine omogućilo i svjedočenje bivšeg guverneraŽeljka Rohatinskog. Oporbeno traženje stanki iznerviralo je Željka Glasnovića (NHZ) koji je ustvrdio da bi takve stanke trebalo zabraniti jer su samo “čupanje dlaka sa svinjske stražnjice”.

OSNIVANJE POVJERENSTVA PREDLOŽIO MOST

Odluku da se osnuje novo povjerenstvo predložio je Most, a potpisalo je 16 zastupnika. Povjerenstvo se, prema njihovoj zamisli, trebalo baviti okolnostima nastanka lex Agrokor, a posebice aferom Hotmail.

Zagovornici Povjerenstva isticali su da ono mora utvrditi sve okolnosti vezane za utvrđivanje stanja u koncernu Agrokor te pripremu i donošenje lex Agrokor, posebno tko je, kada, kako i zašto donio odluku o modelu rješavanja problema u Agrokoru, okolnosti formiranja grupe Borg u tzv. aferi Hotmail i ulogu državnih dužnosnika u tome, kako je ta grupa izradila zakon.

U svakom slučaju, što god oporba tražila ili postavljala bilo kakva pitanja o Lex Agrokoru, grupi Borg , Martini Dalić, Anti Ramljaku, ostalima i milijunima koji su nestali, kao i o svima drugima koji su se javno isticali u cijeloj ovoj zakulisnoj igri- “spasonosnu” knjiga koju je pred velikim brojem hrvatske političke,bankarske i ostale “poslovne” elite lansirala Martina Dalić je uz jednu dnevnu tiskovinu, kako navodi ista, danas rasprodana. Štancana je u nekih 45 000 primjeraka i rasula se po Hrvatskoj poput virusa, nešto prije nego što će Ivica Todorić moguće, uskoro biti izručen hrvatskom pravosuđu.

screenshot

G.S.


Podijeli

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here