S kojim su pozdravom nevine ljude partizani bacali u jame?

Podijeli

Ponovno se Marka Perkovića Thompsona razvlači zbog pozdrava – Za dom spremni. S tim u svezi ovog su ga puta “nagazile“ poznate njemačke novine  Frankfuter Allgemeine Zeitnge, kojima je dao intervju. Međutim, kad je novinar komentirao razgovor kojeg je vodio, prije svega, „jer Nijemci „ništa“ ne razumiju“ od onog što je čuo od najpoznatijeg hrvatskog domoljubnog pjevača, ali i dragovoljca Domovinskoga rata, pa je među ostalim „morao“ objasniti da se „Thompson izdaje  za bezazlena hrvatskog patriota, no to on ipak nije“ te dodao da ispod „svoje bijele  veste on nosi crnu košulju“!…

Nu, dobro. Međutim, kad su ovih dana iz jame Jazovke izvučene kosti 814 nevinih žrtava, koje su od strane partizana  bačene  u ovu provaliju i to nakon završetka Drugog svjetskog rata, još nismo pročitali ni čuli da se neki novinar, a poglavito ne njemački, zainteresirao i pitao: pod kojim je pozdravom obavljen ovaj strašan i jezivi zločin, (bez suda i suđenja), za kojeg dosad nitko nije odgovarao, a prema svemu sudeći i ne će?

Pa, kako to da „svima“ smeta pozdrav hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a ne i „Smrt fašizmu-sloboda narodu“?

Bilo bi zanimljivo da neki povjesničar izbroji koliko je u Domovinskome ratu učinjeno zločina pod pozdravom „Za dom spremni“,   a koliko pod ovim partizanskim, nakon završetka Drugog svjetskog rata?

Pa kom obojci kom opanci!

Pored toga, ovaj njemački novinar koji je napisao da Thompson ispod bijele veste nosi crnu košulju trebao bi malo pogledati oko sebe i objelodaniti koliko još Nijemaca nosi nešto takvoga? Naime, Hrvatska je za razliku od Njemačke i Drugi svjetski rat završila na pobjedničkoj strani, pa čemu i zašto ponavljati da su Hrvati, kao u slučaju Thompson, „crnokošuljaši“?

Autor / Mladen Pavković


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here