Ruski putnički zrakoplov pao nakon polijetanja, nema preživjelih: pogledajte video s mjesta nesreće

Zrakoplov je nestao s radara dvije minute nakon polijetanja...

Putnički zrakoplov Saratov Airlinesa An-148 nestao je s radara odmah nakon polijetanja iz moskovske zračne luke Domodjedovo i vjeruje se da se srušio u Podmoskovlju, javljaju ruski mediji pozivajući se na rusko ministarstvo za izvanredne situacije.
Podijeli

14:49 – Na području sela Argunovo, 80-ak kilometara jugoistočno od Moskve, pronađeni su ostaci letjelice i najmanje nekoliko tijela poginulih, prenosi Jutarnji list.

Poginulo je svih 71 putnika i članova posade.

“Pronađena je olupina, nema preživjelih”, citira TASS izvore s lista mjesta.

Rusko ministarstvo za izvanredne situacije potvrdilo je da je avion pao te je objavilo da je odmah otvorilo istragu o cijelom slučaju.

Zasad nema nikakvih službenih informacija o mogućim uzrocima ove nesreće, no izvori bliski istrazi za agenciju TASS kažu da se zasad barata s tri moguća scenarija – loši vremenski uvjeti, ljudska pogreška ili tehnički kvar. Terorizam je kao mogući uzrok u ovom trenutku isključen.

Svjedoci tvrde da su primijetili da je avion bio u plamenu dok je još bio u zraku.

– Čini se da se počeo raspadati usred leta. Interventne ekipe su na mjestu pada zatekle mnoštvo razbacanih posmrtnih ostataka, rekao je jedan izvor za Interfax.

Pojavile su se i prve snimke krhotina aviona na području koje je prekriveno snijegom.

Avion An-148 star je sedam godina, a Saratov Airlines ga je kupio lani od jedne druge aviokompanije. Saratov Airlines se prije nekoliko godina našao na crnoj listi prijevoznika koji nisu smjeli obavljati međunarodne letove nakon što je nenajavljena inspekcija zatekla u kokpitu ljude ‘koji ondje nisu smjeli biti’. U međuvremenu je skinut s crne liste.

13:54Putnički zrakoplov Saratov Airlinesa An-148 nestao je s radara odmah nakon polijetanja iz moskovske zračne luke Domodjedovo i vjeruje se da se srušio u Podmoskovlju, javljaju ruski mediji pozivajući se na rusko ministarstvo za izvanredne situacije.
“Dobili smo informaciju da je putnički zrakoplov An-148 na letu Moskva – Orsk nestao s radara. Spasilačke ekipe upućene su na vjerojatnu lokaciju pada aviona u regiji Moskve”, rekao je za agenciju TASS predstavnik ministarstva.
U zrakoplovu je bilo 65 putnika i šest članova posade, javlja Ria Novosti.
Agencija također navodi, pozivajući se na izvore, da je zrakoplov pronađen u polju te da spasilačke ekipe još nisu došle do njega.
Dio medija javlja da je avion pao nedaleko od sela Argunovo te da vjerojatno nema preživjelih.
Zrakoplov je nestao s radara dvije minute nakon polijetanja.

I.V.

 


Podijeli

Comments are closed.