ROŠADA:Nina Obuljen Koržinek imenovana za predsjednicu Komisije za odnose s vjerskim zajednicama

Nakon otvorenog dijela sjednice, Vlada je održala i zatvoreni dio na kojem se bavila kadrovskim rješenjima...

Podijeli

Nakon otvorenog dijela sjednice, Vlada je održala i zatvoreni dio na kojem se bavila kadrovskim rješenjima. U srijedu su tako razriješeni dosadašnji predsjednik i članovi Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Dražen Bošnjaković, Zdravko Marić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Josip Aladrović, Blaženka Divjak i Nina Obuljen Koržinek. Novom predsjednicom Komisije imenovana je Obuljen Koržinek, a članovima Marić, Grlić Radman, Malenica, Aladrović i Radovan Fuchs, priopćeno je iz Banskih dvora…

Bruno Kragić imenovan je glavnim ravnateljem Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, a Duška Mia Franić imenovana je članicom Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kao predstavnica ministarstva nadležnog za poljoprivredu.

Vlada je usmeno izvještena o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te su usvojeni pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2020. godinu, a radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Donesena je i Odluka o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha za 2019. godinu i utvrđivanju Izvješća o upravljanju za 2019. godinu, kao i Odluka o knjiženju otpisa roba, te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2019.

Vlada je utvrdila i stajalište RH za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 19. i 20. listopada. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će RH tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, istaknuli su iz Banskih dvora, ali Vlada će na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Sabor.

L.K.


Podijeli