ROKO ANTIĆ (HDZ) podnio neopozivu ostavku: Nikakvi naputci europskih lešinara ne mogu dovesti u pitanje moja načela i moju vjeru!

Roko Antić podnio je neopozivu ostavku na dužnost predsjednika općinskog odbora HDZ-a Kistanje i člana županijskog odbora, te je raspušten isti taj lokalni ogranak HDZ-a, nakon odluke Predsjedništva HDZ-a da se ide u ratifikaciju Istanbulske konvencije....

Podijeli

Roko Antić podnio je neopozivu ostavku na dužnost predsjednika općinskog odbora HDZ-a Kistanje i člana županijskog odbora, te je raspušten isti taj lokalni ogranak HDZ-a, nakon odluke Predsjedništva HDZ-a da se ide u ratifikaciju Istanbulske konvencije.

“Pristajati uz politiku koja je u potpunoj suprotnosti s mojim kršćanskim idealima, bilo bi za mene porazno i poništio bi se kao čovjek. Dijelim ovo s Vama da institucije naše države mogu vidjeti da ima ljudi kojima je kršćanski identitet ispred politike i politikantstva. Ne činim ovo zbog osobne promocije i ne želim davati nikakve dodatne izjave. Želio bi ovime samo potaknuti svu onu šutljivu većinu u društvu koja je ovime pogažena, da se ovomu zlu odlučno suprotstavi. Nikakvi naputci europskih lešinara ne mogu dovesti u pitanje moja načela i moju vjeru”,
Pa zar je “valutni oportunizam” bitniji od razaranja duhovnog stanja nacije i nacionalnog ponosa. Zbog svega ovoga”svoju knjigu razočaranja s HDZ-om” završit ću citatima naših poznatih književnika, koji najbolje oslikavaju današnje stanje u koje ste nas doveli: MATOŠ: “Među Hrvatima ima više izdajica, nego kod svih europskih naroda zajedno; ŠEGEDIN: “Nevjerojatno je koliko ima Hrvata koji tako strasno mrze svoj narod”; ŠENOA: “Hrvati znaju biti samo sluge”,ističe Antić u svom priopćenju.
Ostavku podnosim iz moralnih razloga – kao čin neslaganja zbog prihvaćanja ove pogubne konvencije i ideološkog zastranjenja stranke koje se kosi s mojim vjerskim uvjerenjima i kršćanskim habitusom. Zaključak sinoćnjeg sastanka je takav da primjena I.K ide u nekoliko koraka. Kako je epilog očekivan, te nakon sinoćnjeg moralnog potonuća stranke i vrijednosti na kojima je ona nastala, odmah u prvom koraku – podnosim ostavku nakon 21.godine članstva i 13 godina na čelu općinske organizacije.
Ostavku koju je uputio predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, Nediljku Dujiću pogledajte ovdje:
 

L.K.


Podijeli

Comments are closed.