Roditelji monstrumi nakon smrti djevojčice mogli bi se suočiti s još težim optužbama, prijeti im najmanje 10 godina zatvora

Riječ je o kaznenom djelu nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, za koje je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora...

Podijeli

screenshot-privođenje roditelja preminule 2,3 godišnje djevojsčice

Djevojčica koja se danima borila za život u Klaićevoj bolnici, danas je izgubila bitku. Roditeljima je jučer sudac odredio mjesec dana istražnog zatvora…

screenshot

Dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja se borila za život u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, danas je preminula. Ozljede su jednostavno bile preteške.

Roditeljima djevojčice jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Majka je prvooptužena  i nju se teretilo za čak pet kaznenih djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede.

Foto-screenshot-Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica-Teško kazneno djelo sa posljedicom smrti

No, nakon što je objavljeno da je malena preminula, ŽDO Slavonski Brod održao je kratku presicu. Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica, kazala je kako će se optužbe za majku prekvalificirati u kazneno djelo iz članka 120. Kaznenog zakona tj teškog kaznenog djela sa posljedicom smrti..

Riječ je o kaznenom djelu nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, za koje je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Otac, drugooptuženi, već je bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te se njega tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

”Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je u subotu sudac Mile Soldo.

Još ranije, u petak, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Damir Brezić kazao je kako će u slučaju da dođe do najgoreg scenarija nastupiti prekvalifikacija zločina u terećenje za teško ubojstvo. Po Kaznenom zakonu, za teško ubojstvo predviđena je kazna od najmanje 10 godina pa do dugotrajnog zatvora. No, ŽDO je danas ipak odlučio drugačije okvalificirati ovaj strašni zločin.

D.K.Vezane vijesti;

Policija i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška o brutalnom zločinu: “Znali smo za obiteljsko nasilje. Nije bilo propusta. Posjećivali smo obitelj redovito”


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here