Relativni pobjednik izbora Zoran Milanović poručio: Idemo u drugi krug. Ne idemo u rat, “ratovi su gotovi”…

Rekao je da se nada kako će drugi krug biti sportska i civilizirana utakmica...

screenshot
Podijeli

Zoran Milanović relativni je pobjednik održanih predsjedničkih izbora. U drugi krug ide s Kolindom-Grabar Kitarović. U Milanovićevu stožeru zadovoljni su rezultatima….

Nakon što je DIP pobrojio gotovo sto posto glasova, jasno je da je Zoran Milanović relativni pobjednik održanih predsjedničkih izbora…U drugom krug će se natjecati s Kolindom Grabar-Kitarović.

Poslije 22 sata u stožeru se pojavio Zoran Milanović…

Kad je Zoran Milanović stigao u stožer dočekan je pljeskom…

Evo što je rekao u svom obraćanju

“Dragi prijatelji, hvala svima! Hvala onima koji su glasali za mene, ali i onima koji nisu glasali za mene. Idemo u drugi krug”, poručio je promuklim glasom Milanović.

“Ali ne idemo u rat.Ratovi su gotovi. Idemo u civilizarnu građansku utakmicu u kojoj neka pobijedi bolji, a vjerujem da sam taj bolji ja”, dodao je.

“Hrvatska je dovoljno podijeljena oko bitnih, ali uglavnom oko nebitnih stvari oko kojih se možemo složiti samo ako razgovaramo. U ova tjedna borit ću se da nagovorim svaku onu i onog kojem je interes Hrvatske u prvom planu da budemo solidarna zajednica svih građana, svih ljudi koji žive u Hrvatskoj, svih onih koji su možda različiti, ali su jednaki. Želim zemlju jednakih”, rekao je Milanović i zaradio pljesak.

Dodao je da on vjeruje u pobjedu te da u njemu nema nikakve gorčine i da je “posve “miran.

“Kao što je govorio jedan davni veliki političar, ‘ni prema kome s mržnjom, prema svima s dobrom vjerom’. Svjestan sam da me neće svi birati, da će biti i onih kojima se ne dopadam, koji ne vole ono što govorim, koji su i protiv toga. Moj je zadatak da se obratim i onima koji će me podržati i tima, pod navodnicima, drugima. U Hrvatskoj nitko ne smije biti drugi i zapostavljen”, kazao je.

Rekao je da građani imaju pravo na sreću i miran život.

“Ovo bila teška godina za mene, osobno, privatno, emotivno. Šest mjeseci sam prehodao Hrvatsku, ne prvi, nego 10. put. Svaki put vidiš nešto novo, vidiš neku svoju grešku i nađeš novi način da se približiš ljudima”, rekao je i dodao da je zreo i spreman za funkciju predsjednika.

Rekao je da se nada kako će drugi krug biti sportska i civilizirana utakmica. 

“Pozivam sve, i one koji su izašli na izbore i one koji nisu, da dobro razmisle, da gledaju sljedeća dva tjedna i da izađu, i da mi na kraju daju taj mali komad vjere bez kojeg ne postojim”, kazao je.

Zahvalio je SDP-u na podršci, ali rekao je da će u slučaju da pobijedi biti lojalan samo Ustavu.

“Živjela Hrvatska. Idemo u sportsku utakmicu. Još jednom ponavljam, ne idemo u rat. Ratovi su gotovi, čekaju nas novi, civilizirani zadaci. Za njih moramo biti spremni, za generaciju koja dolazi poslije moje. Moja je ovdja još malo. Ali dovoljno. Hvala vam”, zaključio je svoj govor Milanović…

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here