Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak (HDLSKL) rekao je u subotu u Osijeku da su institucije hrvatske države potpuno zakazale po pitanju srbijanske odštete logorašima.

Po saznanjima Društva logoraša, bilo je zatočeno nešto više od 30 tisuća osoba, a službena brojka je 7600 osoba jer se, ustvrdio je, „onima koje nije popisao međunarodni Crveni križ ne priznaje da su uopće bili zatočeni“.

Rekao je da se ništa ne čini ni u vezi sa zahtjevom Društva logoraša da Hrvatska Srbiji uvjetuje ulazak u EU plaćanjem odštete logorašima. „Svojedobno je osnovana i komisija koja se trebala baviti pitanjem ratne odštete za logoraše koju treba platiti Srbija, no sastala se samo jedanput. Ona nije ukinuta, ali ništa ne radi. Čudno je da institucije taj dio posla ne žele odraditi, kao da ih uopće ne interesira što je Srbija napravila na prostoru Republike Hrvatske i kolika je zla nanijela. Srbiji treba jasno dati do znanja što treba napraviti da bi zatvorila pojedina poglavlja u predpristupu EU“, zaključio je Rehak.

U sklopu Dana logoraša srpskih koncentracijskih logora održana je Izvještajna skupština HDLSKL-a na kojoj je, kako je rekao Damir Buljević, predsjednik osječko-baranjskog HDLSKL-a, sudjelovalo 150 izaslanika iz cijele Hrvatske.

D.K.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

7 KOMENTARI

  1. Mislim da kao HR vojnik trebam tražiti odštetu od Republike Hrvatske a RH onda neka traži od Srbije, ako država nemože naplatiti od druge države, onda je to utopija da mi sami to uspijemo..

  2. HRVATSKA DRZAVA NE PRIZNAJE ONE KOJE NIJE POPISAO CRVENI KRIŽ…?BITNO DA PRIZNAJU STATUSE BRANITELJIMA I LOGORAŠIMA KOJI TO NISU BILI…MOJ SUPRUG JE BIO ZATOČEN AL NIJE UPISAN U CRVENOM KRIŽU I NEMOŽE NIŠTA OSTVARIT..NAŠE MINISTARSTVO BRANITELJA IMA TAKVE ODGOVORE DA ČOVJEK POMISLI DA ŽIVI NEGDJE DRUGDJE I DA RAT UOPCE NIJE BIO U HRVATSKOJ NEGO PITAJ BOGA GDJE…ZA NJIH JE MOJ SUPRUG DOBROVOLJNO OSTAO DA GA ZAROBE I UBIJU BOGA U NJEMU A MI DA I DAN DANAS ZAJEDNO S NJIM PROŽIVLJAVAMO ONO STO JE DOŽIVIO..NEKA IMA BOGA…BOŽJA KAZNA JE SPORA AL DOSTIŽNA..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + devetnaest =