Podijeli

Nakon što je u Večernjem listu izašao članak u kojem arambaša Ivo Vukasović Parin objašnjava kako je izbacio Miru Bulja, nekadašnjeg alakarskog momka, zbog toga što je odbio izravnu naredbu, na svom Facebook profilu reagirao je i sam Bulj u kojem objašnjava zašto mu je zabranjeno sudjelovanje na Sinjskoj Alci…

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti;
Alkarski arabambaša Ivo Vukasović Parin u današnjem Večernjaku govori o tome kako sam izbačen iz Alke i kako mi je 2007. zabranjeno sudjelovanje, a kao razlog navodi činjenicu da se nisam htio obući. Ali ne objašnjava pozadinu cijelog slučaja.
Naime, u proljeće 2007. u Sinj dolazi predsjednik Vlade Ivo Sanader radi postavljanja temeljnog kamena za izgradnju Alkarskih dvora. U svečane odore oblači se cijela alkarska povorka. Odbio sam se obući jer je bilo predviđeno da Sanader postavi kamen temeljac za Alkarske dvore iako je temeljni kamen za Dvore još 1999. postavio general Ante Gotovina, u to vrijeme uznik u Haagu. Sakrili su ploču koju je postavio Gotovina da bi Sanader postavio novi kamen temeljac, pa sam se odbio obući i u civilu na prepunoj Sinjskoj pijaci Sanaderu rekao: “Doći će i tebi kraj, nećeš naše generale locirati, identificirati, uhićivati i transferirati.” Časni sud VAD-a sankcionirao me je ukorom, mjerom pred isključenje, a zabranjeno mi je sudjelovanje u alkarskoj povorci. Dakle, zbog toga što se nisam odrekao progonjenog generala Ante Gotovine i zbog sramotnog dodvoravanja uprave VAD-a premijeru Ivi Sanaderu zabranjeno mi je sudjelovanje u Sinjskoj Alci. Isti ti koji su mi zabranili sudjelovanje, generala Gotovinu su nakon oslobađajuće presude i povratka u Domovinu proglasili počasnim članom VAD-a, piše Miro Bulj.

Da je sve ovo što je Miro Bulj napisao potpuna istina, može potvrditi dosta svjedoka vremena, ali i dolazak generala Ante Gotovine na obljetnicu oslobađanja brane Peruča, nakon što mu je izrečena oslobađajuća presuda, kad se Miro Bulj susreo sa generalom i tada su na kratko popričali o nekim događanjima među kojima je bilo razgovora upravo o ovom događaju izbacivanja Bulja iz Alke, na što mu je general jasno odgovorio; Sve znam!

Više o svemu možete pročitati –OVDJEhttps://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/314034/tko-je-zapravo-miro-bulj-politicar-kakvog-hrvatska-povijest-ne-pamti-svima-je-doveo-asfalt-do-kuca-osim-sebi

M.M.Viributs Unitis


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 16 =