Podijeli

Iz Šibensko-kninske podružnice Udruge Prvi hrvatski redarstvenik (PHR), stigla je valjana kritika na račun još jedne komedije iz kuhinje HAVC-a- koja se na sarkastičan način pozabavila hrvatskim braniteljima, prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, hrvatskim generalom, našim proslavljenim nogometašima i Domovinskim ratom. Iz udruge PHR, također, smatraju jako upitnim datum premijernog prikazivanja filma “KOJA JE OVO DRŽAVA”

Trećeg (3)-siječnja, 2019. u hrvatskim kinima u desetak gradova bit će premijerno prikazan film scenarista Mate Matešića i redatelja Vinka Brešana „ Koja je ovo država „. Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar ( famozni HAVC ) s novčanim iznosom od 4.600.000 kuna sa obrazloženjem kako će film biti najuspješnija komedija snimljena u samostalnoj Hrvatskoj i kako je priča „duboko naša“.

Film koliko se do sada zna ima tri odvojene priče.

U prvoj se ministar pravosuđa zatvara u jednoj ćeliji kaznionice u Lepoglavi i ne želi izaći iz nje. U drugoj priči hrvatski general pomišlja na samoubojstvo, dok u trećoj priči četvorica umirovljenika odjeveni u kockaste dresove s natpisima „ Modrić“, „Rakitić,“ „Mandžukić „ i „ Perišić „  kradu lijes iz grobnice na kojoj piše „ Dr. Franjo Tuđman, 1922-1999, prvi predsjednik Republike Hrvatske.“ Za premijerno prikazivanje filma u hrvatskim kinima izabran je datum kada je prije devetnaest godina  uspostavom tzv. trećesiječanjske vlasti počela detuđmanizacija, ukidanje Dana državnosti, kriminalizacija Hrvatskog domovinskog rata i progon hrvatskih generala.

Znamo da datum premijernog prikazivanja nije odabran slučajno, kao ni snimanje komedije u kojoj kradljivci odjeveni u kockaste dresove hrvatske nogometne reprezentacije kradu lijes iz grobnice na kojoj piše  dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik Republike Hrvatske te priča o hrvatskom generalu koji pomišlja na samoubojstvo. Nemamo ništa protiv slobode umjetničkog izražavanja, pa potpomognute i novcem hrvatskih poreznih obveznika u iznosu od 4.600.000 kuna, ali nam nikako nije jasno da u Republici Hrvatskoj ne postoji ni jedan scenarista i redatelj koji bi snimili film s tematikom iz Hrvatskog domovinskog rata. Film koji bi na realan način govorio o Hrvatskom domovinskom ratu. Film koji će pričati lijepu priču o hrvatskim vojnicima i o hrabrosti hrvatskih branitelja, kako bi se na taj način odala počast stvarnim osobama koje su se borile za sve nas i dale živote za ovu zemlju. Tek tada to bi bila duboko naša priča, a ne komedija u kojoj se nalazi grobnica prvog hrvatskog predsjednika i spominje samoubojstvo hrvatskog generala, u vrijeme dok svakog trećeg dana u Hrvatskoj jedan hrvatski branitelj počini samoubojstvo.

Prošlo je 27 godina od početka Hrvatskog domovinskog rata , a mi nemamo  ni jedan normalan, vrijedan film, s tematikom iz tog razdoblja. U čemu je problem ? Je li problem u tome što nemamo sposobnih scenarista i redatelja koji bi mogli snimiti takav film ili je problem u državnoj agenciji HAVC-u koja novcem poreznih obveznika neće da sufinancira takav film. Smatramo da je problem u državnoj agenciji HAVC-u i zato bi baš o tome trebalo snimiti film pod naslovom „ Koja je ovo država“, pa bi onda svima stvari o toj , pa i ostalim temama, nažalost bile jasnije.  Koja je to država koja nije u stanju ni nakon 23 godine od završetka krvavog oslobodilačkog rata u kome su se goloruki branitelji suprotstavili dobro naoružanoj srbočetničkoj soldateski ( JNA i četnici ) i pobijedili je, o tim danima slave i ponosa snimiti ne sto i jedan, nego samo jedan jedini igrani film . Svi znamo , to je Republika Hrvatska, država koju su stvorili i obranili hrvatski branitelji skupa sa hrvatskim narodom i pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.  Quo vadis Croatia !

Predsjednik Podružnice-PHR – Tomislav  Čolak

M.M.


Napomena;”KOJA JE OVO DRŽAVA”

Na ovo ismijavanje naših proslavljenih nogometaša morao bi se oglasiti HNS, kao i sami nogometaši da se njihova imena na sarkastičan način ne pojavljuju u ovom filmu…Oni to nisu zaslužili.

 


Podijeli

9 KOMENTARI

 1. Temelyi „nove, samostalne i suverene drxave Hrvatske“ tkoju nam je Tudjman dal, a postala je csetnicska cserga, tj. svinyac od drxave
  .
  Slova: č=cs, ć=ch, đ=dj, lj=ly, nj=ny, š=sc, ž=x
  .
  1. „Hrvatska“ NACIJA je novi vlastik drxave Hrvatske, a ne hrvatski NAROD stvoritely i jedini vlastnik iz davnine kada vechina od danascnyih 196 nacija (naroda i/ili drxava) nije ni postojala.

  Novi vlastnik mimo Ustava je postala „hrvatska“ NACIJA sastavlyena od 9,6 % TUDJINACA iz 23 ustavne i ostalih narodnih manyina, 40.4 % hrvatskih IZRODA tkojima je velezlocsinac Tito zabetoniral zakrxlyale im mozgove i 50 % hrvatskoga NARODA s odlievenim mozgovima. NARODA tkoji mrzi i ubija sam sebe, od JALA se dieli u nove narode i otudjiva, plyuva po svojima mudracima, ne bavi se politikom, MOXDA placha poreze u Hrvatskoj i vech visce od stoliecha se pravi blesav jer je opasno xivieti u csetnicskoj magli, u tkoju je prievarom sam odlietiel, a od 1918. i posebno od 1944. do danas je POGUBNO biti Hrvat na vlastitoj grudi.

  2. Sprdacsina od DEMOKRACIJE tkoja je utkana csak i u nazivu drxave: REPUBLIKA Hrvatska.

  demokracija =
  – (pol.) politički poredak u tkojemu se različitim družtvenim skupinama omogućiva ravnopravno sudielovanje u politiki, odlučivanju ili utiecanju na odluke
  – vladavina naroda; politički poredak u tkojemu vlast pripada narodu; država u tkojoj je na vlasti narod prieko svojih priedstavnika

  (lat.) rēs pūblica (17. i 18. st.) = obche dobro

  VLAST nad biracsima, tj. narodom, nacijom, pukom i drxavom kao vrhunski plod demokracije. Sama riecs demokracija znacsi VLAST naroda, ali hrvatska kao i mnoge druge „demokracije“ su to malo pomiescale pa je VLAST naroda u stvarnosti VLAST NAD narodom. Mala nebitna razlika tkoju nitko ne primiechiva!

  MOCHNIKI su temely tzv. demokracija vech 2’500 lieta, osim scvicarske izravne demokracije. Lyudski rod, osim Scvicaraca, nije ni nakon viscetisuchlietnoga IZKUSTVA naucsil:
  „lyudski mozag u umaku od mochi
  usmrdi se prieko nochi“.
  U 2’500 lieta postojanya demokracije bilo je i nekoliko iznimaka, uzpravnih LYUDI, razumnih MOCHNIKA! Kao primiere novoga doba vidim pokojnoga niemacskoga kancelara Helmuta Schmidta i madjarskoga priedsiednika drxave uprave Viktora Orbana. Oni samo potvrdjivaju pravilo!

  3. „Hrvatski“ USTAV je prieslik demokratske sprdacsine od jugoslavenskoga ustava velezlocsinca Tita po tkojemu izborna poplave naplavi hrpe xivoga mesa iz lyudskoga mulya s partijskih (stranacskih) lista u Sabor, a trzaju se samo na strujne udare svojega priedsiednika ili na neodolyiv podraxaj lapanya ili povlastrica. Csast iznimkama! Zato miesto toga Ustava priedlaxem ovaj sudobni izravne demokracije:
  Dropbox – Postavke Ustava Narodne države Hrvatske 8,14.docx

  4. Demokratski izbori na tkojima „hrvatska“ NACIJA (ne NAROD) izabire vech 25 lieta izmedju dva ZLA, tj. izmedju KRADEZE-a i ČEDEPE-a, jer si Hrvati nisu sposobni stvoriti DOBRO.

  To ZLO su „hrvatski“ OLOSC i ZLOCSINCI, tj. ultranacisti = lyudoxderi = antifascisti = komunyare = partizancsine = Srbi-Srbijanci-csetniki = italianascki fascisti = hrvatski izrodi tkojima je velezlocsinac Tito zabetoniral zakrxlyale im mozgove = KRIPLEZI (krvolocsne i plyacskascke zvieri) velezlocsinaca Tita i Miloscevicha.

  To su lyudoxderi, zvieri u lyudskim spodobama sa svojim okotom, tkoje xive za klanye lyudi i plyacsku tudjega. Hrvati izgleda uxivaju kada ih lyudoxderi kolyu i plyacskaju pa ni nakon stolietnoga klanya i plyacske ne xele to klanye i plyacsku spriecsiti. Zato ti lyudoxderi imaju nakon 100 lieta klanye i placske, ne samo stecseno, nego i NASLIEDNO pravo na UBIJANYE i PLYACSKU Hrvata. Zato su lyudoxdersko klanye LYUDI i plyacska tudjege OZAKONYENI ABOLICIJOM pa slobodno mogu klati i plyacskati kad god se smisle, a „hrvatska“ ih NACIJA uredno demokratski izabire za svoje MOCHNIKE i SPASITELYE.

  5. Hrvatski TROJANSKI KONYI demokracije = partije i tzv. stranke „hrvatskoga“ olosca i lyudoxdera poput SKJ-ogranaka:
  KRADEZE (HDZ)
  ČEDEPE (SDP)
  Morjuna (Most)
  Žikin zid (Živi zid)
  i ostalo ultranacisticsko smeche poput HSS-a, HNS-a, IDS-a i sl.
  te HSP-praskalica (bezbroj pravasckih strancsicsica s po nekoliko cslanova)
  tkoji „demokratski“ dovode na VLAST duhovne bolestnike obsiednute MOCHI i pod „stranacskom stegom“ podlo sluxe VLASTODRXCU samovolyno vladati nad hrvatskim narodom i hrvatskom drxavom.

  Csast pojedinim iznimkama iz poslovicsne hrvatske mirne vode tkoja briege dere, uzpravnih Hrvata tkoji znaju provoditi volyu vlastnika drxave Hrvatske, hrvatskoga naroda. Tkoji znaju praviti reda u vlastitoj drxavi, poput po mojemu misclyenyu na dielu dokazanih: dosada najbolyega ministra Zlatka Hasanbegovicha i samozatajne vriedne Brune Esih u Neovisnima za Hrvatsku te srdcsanoga domolyuba generala Xelyka Glasnovicha i učinkovite druxtvene radnice Xelyke Markich s udrugom U ime obitelyi i nyima slicsnih, tkoji che, vierovam, znati uvesti izravnu demokraciju. ………………………..10. travnya 2018.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest − 13 =