Razriješen pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić

Podijeli

Zbog odlaska na novu dužnost, s danom 31. kolovoza razriješen je pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, odlučila je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice…

Sukladno odredbama novog Zakona o sustavu državne uprave s danom 18. kolovoza razriješeni su ravnatelji državnih upravnih organizacija, koji su istodobno imenovani glavnim ravnateljima državnih upravnih organizacija, javlja HRT.

U Državnoj geodetskoj upravi razriješen je dužnosti ravnatelja i istodobno imenovan glavnim ravnateljem Damir Šantek, u Državnom hidrometeorološkom zavodu Branka Ivančan-Picek, u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Ljiljana Kuterovac, u Državnom zavodu za mjeriteljstvo Brankica Novosel, a u Državnom zavodu za statistiku Lidija Brković.

S danom 18. kolovoza Vlada je Ivu Bulaju imenovala zamjenikom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje, Šimu Šiljega pomoćnikom ravnatelja za mirovinsko osiguranje te Luku Ljubičićapomoćnikom ravnatelja za informatiku, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Vlada je također s danom 18. kolovoza zamjenicom ravnatelja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje imenovala Marinu Nekić, pomoćnicom ravnatelja za tržište rada i politike zapošljavanja Ružu Hrga, a Jasminku Vukušić pomoćnicom ravnatelja za pravne poslove.

Zbog isteka mandata s danom 31. kolovoza razriješena je dosadašnja glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Tatijana Petrić koja je istodobno, s danom 1. rujna, imenovana vršiteljicom dužnosti glavnoga ravnatelja, do imenovanja glavnoga ravnatelja na temelju provedenoga javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Državnog službenika Šimu Jerčića Vlada je, s danom 27. kolovoza kada mu istječe sadašnje ovlaštenje, ponovno ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, a najduže do šest mjesec.i.

G.S.


Podijeli