RAZOČARANI GUBITNICI: Spriječen četnički dernek, a vođa vojvođanskih Hrvata poručio: Mir je sačuvan, ali uzrok straha nije nestao

Policija je u nedjelju zabranila prilaz srijemskom mjestu Hrtkovci gdje jeratni zločinac Šešelj želio organizirati miting, točno na 26. obljetnicu početka užasavajućih progona srijemskih Hrvata...

Četnički dernek ili performans gubitnika
Podijeli

Osuđeni ratni ratni zločinac Šešelj ponovo je privukao pozornost javnosti na sebe, pokušavajući ući u Hrtkovce zajedno sa svojom četničkom mladeži i ostarjelim i nepokretnim od debljine i pijanstva, kao što je i sam Šešelj, onim starim četnicima među kojima ima onih kojima bi se trebalo pozabaviti hrvatsko pravosuđe i DORH.

Ne mireći se sa tim da je u agresiji na Hrvatsku, nekadašnji vođa četnika i idol dvojice srbijanskih predsjednika Šešelj, od strane hrvatskih branitelja potučen do koljena, kako on tako i jugokomunistička JNA, on po direktivi i nadalje nastavlja sa huškanjem.

Danas je u stvari Šešelj smišljeno izveo četnički performans kojim je samo pokazao mlade četnike i one davno ostarjele koji su ubijali, klali i palili sve po Hrvatskoj, koje će uredno slikati policija i razne službe i među njima pronaći one koji su u agresiji na Hrvatsku uradili ratne zločine.

Najava dolaska osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovce posljedica je odsustva bilo kakvih reakcija od 11. travnja kada ga je UN-ov sud osudio za progon Hrvata iz Vojvodine, smanta zastupnik u srbijanskom parlamentu.

“Izvjesno je i problematično da će proces koji je počeo nesankcioniranjem takvoga djelovanja vjerojatno biti nastavljen. U kakvom obliku i gdje to ne znamo“, smatra Žigmanov.

On je rekao da je htio otići na misu u Hrtkovce i dati potporu pripadnicima hrvatske nacionalnosti, biti s njima, i kada je rizično“. Nakon što mu je onemogućen ulazak u selo, Žigmanov se vratio u Suboticu.

Policija je u nedjelju zabranila prilaz srijemskom mjestu Hrtkovci gdje jeratni zločinac Šešelj želio organizirati miting, točno na 26. obljetnicu početka užasavajućih progona srijemskih Hrvata.

Vođa vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov rekao je u nedjelju da je zadovoljan je što je policija spriječila miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, ali ističe da nije nestao uzrok straha Hrvata u tom srijemskom selu.

“Mir je sačuvan, skupa kao ni ozbiljnijih incidenata nije bilo, stanovništvo u Hrtkovcima može biti zadovoljno. No generalno, još uvijek razlog zbog čega se ovo događa, a to je među ostalim  relativiziranje događaja iz devedesetih u kojima su Hrvati bili žrtve, nije nestao“, rekao je Žigmanov u telefonskoj izjavi hrvatskim medijima u Vojvodini.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini dodao je da je srbijanska policija korektno odradila posao blokirajući dolakaz radikala, ali da s druge strane u selo nisu mogli doći ni oni koji su željeli dati potporu građanima.B.P./H

 

 


Podijeli

Comments are closed.