RAZOČARANI GUBITNICI: Spriječen četnički dernek, a vođa vojvođanskih Hrvata poručio: Mir je sačuvan, ali uzrok straha nije nestao

Policija je u nedjelju zabranila prilaz srijemskom mjestu Hrtkovci gdje jeratni zločinac Šešelj želio organizirati miting, točno na 26. obljetnicu početka užasavajućih progona srijemskih Hrvata...

Četnički dernek ili performans gubitnika
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Osuđeni ratni ratni zločinac Šešelj ponovo je privukao pozornost javnosti na sebe, pokušavajući ući u Hrtkovce zajedno sa svojom četničkom mladeži i ostarjelim i nepokretnim od debljine i pijanstva, kao što je i sam Šešelj, onim starim četnicima među kojima ima onih kojima bi se trebalo pozabaviti hrvatsko pravosuđe i DORH.

Ne mireći se sa tim da je u agresiji na Hrvatsku, nekadašnji vođa četnika i idol dvojice srbijanskih predsjednika Šešelj, od strane hrvatskih branitelja potučen do koljena, kako on tako i jugokomunistička JNA, on po direktivi i nadalje nastavlja sa huškanjem.

Danas je u stvari Šešelj smišljeno izveo četnički performans kojim je samo pokazao mlade četnike i one davno ostarjele koji su ubijali, klali i palili sve po Hrvatskoj, koje će uredno slikati policija i razne službe i među njima pronaći one koji su u agresiji na Hrvatsku uradili ratne zločine.

Najava dolaska osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovce posljedica je odsustva bilo kakvih reakcija od 11. travnja kada ga je UN-ov sud osudio za progon Hrvata iz Vojvodine, smanta zastupnik u srbijanskom parlamentu.

“Izvjesno je i problematično da će proces koji je počeo nesankcioniranjem takvoga djelovanja vjerojatno biti nastavljen. U kakvom obliku i gdje to ne znamo“, smatra Žigmanov.

On je rekao da je htio otići na misu u Hrtkovce i dati potporu pripadnicima hrvatske nacionalnosti, biti s njima, i kada je rizično“. Nakon što mu je onemogućen ulazak u selo, Žigmanov se vratio u Suboticu.

Policija je u nedjelju zabranila prilaz srijemskom mjestu Hrtkovci gdje jeratni zločinac Šešelj želio organizirati miting, točno na 26. obljetnicu početka užasavajućih progona srijemskih Hrvata.

Vođa vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov rekao je u nedjelju da je zadovoljan je što je policija spriječila miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, ali ističe da nije nestao uzrok straha Hrvata u tom srijemskom selu.

“Mir je sačuvan, skupa kao ni ozbiljnijih incidenata nije bilo, stanovništvo u Hrtkovcima može biti zadovoljno. No generalno, još uvijek razlog zbog čega se ovo događa, a to je među ostalim  relativiziranje događaja iz devedesetih u kojima su Hrvati bili žrtve, nije nestao“, rekao je Žigmanov u telefonskoj izjavi hrvatskim medijima u Vojvodini.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini dodao je da je srbijanska policija korektno odradila posao blokirajući dolakaz radikala, ali da s druge strane u selo nisu mogli doći ni oni koji su željeli dati potporu građanima.B.P./H

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

23 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 5 =