Podijeli

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić potvrdio je u petak medijima da je njegova služba uključena u razjašnjavanje tzv. afere mailovi te da daju „punu potporu” policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati „konačni lijek”.

„Samo ćemo reći da je SOA uključena, to nam je zadaća. Imamo jasne upute državnog vrha da razjasnimo situaciju. Dajemo potpunu potporu DORH-u jer je bitno da DORH da konačni ‘lijek’, i policiji”, kazao je Markić televiziji N1.

Na pitanje je li SOA do sada nešto otkrila Markić je kazao da rade na tome te da će konačno izvješće dobiti „državni vrh i vjerojatno Saborski odbor za nacionalnu sigurnost” koji će potom izvijestiti medije.

 

Govoreći o autentičnosti u medijima objavljenih sms poruka potpredsjednice Vlade Martine Dalić i osoba povezanih s izradom lex Agrokor Markić je kazao da oni „na prvi pogled izgledaju smiješno”, te dodao da su se „ozbiljno primili toga” i da će ustanovit o čemu je riječ.

​Na pitanje kako je moguće da su SOA-i promaknule objavljene poruke kada su prošle godine provjeravali mailove ministrice Dalić Markić je kazao: “Tada smo se jasno očitovali. Znali smo što je naša zadaća i to smo izvršili. Sada je malo drugačija zadaća, to ćemo isto izvršiti pa ćemo vas obavijestiti”, prenosi N1.H

G.S.


Podijeli

10 KOMENTARI

  1. Kad vi čekate upute državnog vrha onda ste sigurno nezavisni i radite posao kako vam oni kažu po njihovom zakonu a u taj držani vrh koji istražujete a koji vam je dao upute kako, ne smijete dirati

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 5 =