Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina posjetio obitelji u Sibiću

Mons. Svalina istaknuo je da će na temelju utvrđivanja trenutačnoga stanja donijeti odluku koje obitelji ostvaruju uvjete za stambeni modul...

Podijeli

Ravnatelj i djelatnik Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina i Boris Peterlin u četvrtak 14. siječnja obilazeći potresom pogođena mjesta posjetili su i selo Sibić, čijim će stanovnicima darovati stambene module Hrvatskog Caritasa…

Razgovarajući sa stanovnicima sela upoznali se s njihovim teškoćama, razgledali velike štete na kućama i utvrdili što je konkretno potrebno za smještaj stambenoga modula tvrtke Tehnix od koje je Hrvatski Caritas kupio 100 modula koje će darovati na potresom pogođenom području. Predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš prvi je dovršeni stambeni modul preuzeo 12. siječnja, a u međuvremenu ih je završeno još nekoliko.

S mons. Svalinom i Peterlinom bio je i kancelar Sisačke biskupije Janko Lulić, koji je opisao na koji način kreću u realizaciju pomoći potresom pogođenim mjestima s obzirom da su suočeni s velikim materijalnim štetama i teškim vremenskim uvjetima, odnosno jakom hladnoćom. Istaknuo je važnost strpljivosti i opreza, jer se ništa ne može „napraviti preko noći“, dodajući da su ljudi i dosad bili vrlo strpljivi da bi dobili svoje montažne kućice i napokon uvjete za život dostojne čovjeka. I u ovom su se obilasku uvjerili da su potrebe vrlo velike, istaknuo je kancelar Lulić i izrazio nadu da će se pomoć što skorije realizirati.

Mons. Svalina istaknuo je da će na temelju utvrđivanja trenutačnoga stanja donijeti odluku koje obitelji ostvaruju uvjete za stambeni modul. Izrazio je nadu da će, u koordinaciji s drugim čimbenicima – dogovaranju pripremnih i građevinskih radova neophodnih da bi stambeni moduli bili postavljeni i u funkciji, odnosno osigurane infrastrukture, obiteljima module mogli dostaviti već ove subote, donosi IKA.

L.K.

Podijeli