RATNICI S BANOVINE U ŠOKU: Niste potpisivali za pomilovanje naših suboraca Hrastova, Norca, Merčepa, Bungura i… a sad ste za pomilovanje tih ubojica?

Zapovjednik sam Izvidnika diverzanata – Sunja. Prošao ratišta Pounja, BANOVINE. Nikakav čin nemam, nisam za njega ni otišao kao Dragovoljac u Domovinski rat...

Podijeli

Ratnici sa BANOVINE su u šoku. Pišem ovo otvorenog srca kao Dragovoljac dom rata Hrvi. Napominjem svoj dom sam branio od 16.10.1990 do 30.06.1996. god pripadnik ZNG ATJ SUNJA – piše ogorčeni branitelj Banovine.

Zapovjednik sam Izvidnika diverzanata – Sunja. Prošao ratišta Pounja, BANOVINE. Nikakav čin nemam, nisam za njega ni otišao kao Dragovoljac u Domovinski rat.

A sada pitam te potpisnike za pomilovanje tih Ubojica?

Zašto niste potpisivali za pomilovanje naših suboraca Hrastova, Norca, Merčepa, Bungura i ostalih, gdje ste tada bili; ovi osuđeni nabrojeni, su trunuli u Hr zatvorima, a Darija Kordića da ni ne spominjem, koji je gulio 17 god u tuđem svijetu.

Ovi su branili svoj dom i domovinu. ZAR ste vi potpisnici zaboravili 1993 kad je spreman puč protiv našeg predsjednika Tuđmana jer je pokušao te ubojice smijeniti – ogorčen je branitelj s Banovine.

Pitam te potpisnike kada ste u ovom strašnom potresu posjetili Petrinju, Banovinu, Petrinju koja je slobodu platila krvlju 589 branitelja i civila…

Pojedinci od vas leže na novcu; koji je od vas rekao OBNOVIT ĆU BAREM JEDNU… KUĆU, nebitno, branitelju ili bilo kojem mještanin u BANOVINE. Ne mogu vas potpisnike te peticije, više nazivati gospodom. Ovo vam pišem iz svoje garaže jer dom mi razrušen.

U mojim očima za vas više nema nimalo poštovanja a vjerujem i većini dragovoljaca dom rata. Niste se zapitali na koji način će Hrastov, Norac i dr platiti stotine tisuća kn hrvatskoj državi jer uz presudu za obranu doma i domovine kada je bilo najteže i te iznose presudili su im. A vi?

Čast onom od vas koji su bili na ratištu i zasluženo dobili čin Generala ali pogledajte i te pojedince koji dan nisu proveli na ratištu a nose taj čin. Koji od tih je proveo sa nama u bunkerima 5 ljeta 5 zima 5 proljeća i jeseni koji od vas je isto tako proveo u bunkeru dočekavši Božić, Novu godinu, Uskrs…

Ali jedan dio od vas potpisnika je jako dobro naplatio svoje domoljublje. A mi po povratku sa ratišta ostali bez radnih mjesta, bez doma, bez dijelova tijela, a mnogi se nisu vratili… i u svemu tome SRCE NAM JE BILO PUNO jer obranili smo i oslobodili svoj dom.

Završit ću SRAMITE se svih onih naših poginulih suboraca sa porukom NISTE VIŠE DOSTOJNI DA SE POJAVITE NI NA JEDNOJ OBLJETNICI i komemoraciji, jer sa ovim pismom o pomilovanju izgubili ste sjaj barem u mojim očima i srcu.

Pojedinci uživajte u svojim činovima generala, a ovi drugi sakrijte ih da vas nitko nevidi.

IVO VRANIĆ BUVA, PETRINJA

Izvor-croativ.net

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

VEZANE VIJESTI

Na današnji dan, 13. travnja 1994. godine, na lokaciji Zukva nedaleko Pakraca poginula su dvojica pripadnika Interventnog voda Policijske postaje Pakrac i pripadnik 34. inženjerijske bojne Čakovec Josip Toplek.


Podijeli