Ratifikacijom Istambulske konvencije HDZ sam sebi kopa jamu…

Indikativan je napad EU administracije na Zakon o Hrvatskim braniteljima, na koji osim šturog priopćenja ministra Medveda nije bilo značajnijeg odgovora hrvatskih vlasti, a ni braniteljskih udruga. Juncker se u svom osvrtu na stanje u RH nije dotakao ostalih "privilegiranih" mirovina, od partizanskih preko saborskih do mirovina raznih službi, već su mu zasmetale samo braniteljske mirovine...

Goran Mehkek / CROPIX I dalje ostaje nejasno, zašto u tako kratkom vremenu Plenković diže cijelu stranku na noge, sastancima Predsjedništva, Nacionalnog vijeća, ministara i saborskih zastupnika podržavajući neupitnost vrijednosti Konvencije , odričući se dijela vodstva stranke i članova i ulazeći u sukob sa istaknutim znanstvenicima demokrščanskog svjetonazora i Crkvom u cjelini.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Svi protekli izbori na prostoru EU pokazali su jačanje stranaka desnog demokršćanskog svjetonazora, kako zbog sve većeg imigrantskog vala koji razbija nacionalne vrijednosti i kulturu domicilnog stanovništva , tako i opće nesigurnosti u državama koje su poklekle pred udarom liberalnih ideologija koje promoviraju neprirodan stav prema društvu i državi.

Osjetivši to na vrijeme i znajući da će narod teško prihvaćati njihov pogled na vrijednosti života, čime će se u budućnosti dovesti u pitanje financiranja takvih udruga, pametno je iskazana teza o ugroženosti žena i djece i potrebi njihove zaštite posebno uređenom Konvencijom, koja će im osigurati bezbrižno financiranje u budućnosti bez obzira tko bude na vlasti.

Najlakši način za osiguranje novčanih sredstava je tobožnja briga za ugrožene, kao da Država nije u mogućnosti sama osigurati zaštitu, posebno žena i djece, već su potrebne dodatne udruge koje će svoj rad pod krinkom brige za nezaštićene koristiti i kao platformu za napad na ideološke neistomišljenike.

Bivša SDP-ova vlada, koja dijelom i pripada liberalnom svjetonazoru, nije ju ratificirala znajući koliko će to koštati državni proračun, a jednom potpisana Konvencija stvara i financijsku obvezu koju ne možeš jednostrano otkazati jer će to dodatno donijeti troškove na sudskim procesima.

Ako se pogleda koje strukture u Hrvatskoj podržavaju Konvenciju i vežu opstanak Vlade njenom ratifikacijom jasno je u kojem grmu leži zec. Zašto se HDZ navukao na tanki led, kopajući sam sebi jamu, pristajući na ratifikaciju pokazat će vrijeme, ali je sigurno da mu ista neće ići u prilog, znajući da upravo takve udruge vrše svekolike napade na demokrščanske vrijednosti kojima bi HDZ trebao i pripadati i braniti njihove opće prihvaćene stavove.

I dalje ostaje nejasno, zašto u tako kratkom vremenu Plenković diže cijelu stranku na noge, sastancima Predsjedništva, Nacionalnog vijeća, ministara i saborskih zastupnika podržavajući neupitnost vrijednosti Konvencije , odričući se dijela vodstva stranke i članova i ulazeći u sukob sa istaknutim znanstvenicima demokrščanskog svjetonazora i Crkvom u cjelini.

Iz kojih i čijih sredstava će se financirati cijeli projekt, a sredstva nisu mala, vidjeti će se u sljedećem proračunu.

Indikativan je napad EU administracije na Zakon o Hrvatskim braniteljima, na koji osim šturog priopćenja ministra Medveda nije bilo značajnijeg odgovora hrvatskih vlasti, a ni braniteljskih udruga. Juncker se u svom osvrtu na stanje u RH nije dotakao ostalih “privilegiranih” mirovina, od partizanskih preko saborskih do mirovina raznih službi, već su mu zasmetale samo braniteljske mirovine. Takve informacije i napadi na branitelje dobrim dijelom dolaze i od udruga čije će se financiranje sada i ozakoniti.

Slažem se da ne treba prejudicirati rješenja koja će donijeti hrvatska Vlada u pogledu osiguranja novčanih sredstava za provedbu Konvencije, ali koga zmija ugrize i gušterice se boji.

Nikada, ni u snu, nismo mislili da ćemo nakon Domovinskog rata biti izručivani međunarodnom sudu u cilju izjednačavanja krivnje za rat na ovim prostorima , biti gonjeni kao zadnji kriminalci , optuživani i presuđeni za UZP, a ipak, sve to smo prošli.

Zato, pamet u glavu..

Jozo Ribičić, brigadir u mirovini


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

11 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 5 =