Rafael Nadal 11. put pobjednik Roland Garrosa, ukupno 17. osvojeni grand slam turnir u karijeri…

Španjolcu je to ukupno 17. osvojeni grand slam turnir u karijeri, a u ponedjeljak će ponovno na prvom mjestu ATP ljestvice smijeniti Rogera Federera...

Foto/ REUTERS- Španjolcu je to ukupno 17. osvojeni grand slam turnir u karijeri, a u ponedjeljak će ponovno na prvom mjestu ATP ljestvice smijeniti Rogera Federera.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je po 11. put u karijeri Roland Garros svladavši u finalu u Parizu Austrijanca Dominica Thiema s 6-4, 6-3, 6-2 za dva sata i 44 minuta igre.

Španjolcu je to ukupno 17. osvojeni grand slam turnir u karijeri, a u ponedjeljak će ponovno na prvom mjestu ATP ljestvice smijeniti Rogera Federera. U Roland Garrosu Nadal sada ima nevjerojatan omjer od 86 pobjeda i samo dva poraza, a nikad nije izgubio u finalu.

Očekivao se puno neizvjesniji meč jer je Thiem već pokazao da ima protuigru za Nadala na zemlji. Thiem je bio jedini tenisač koji ga je pobijedio ove godine na zemljanoj podlozi, u četvrtfinalu Mastersa 1000 u Madridu te tako prekinuo niz pobjeda koji je Nadal gradio od Rima 2017., gdje ga je također nadigrao 24-godišnji Austrijanac. Jedini koji ga je pobijedio u zadnje dvije godine na zemlji.

No, Nadal (32) se pokazao ipak prejakim za Thiema u Garrosu, a Španjolčeva igra tijekom cijelog meča nije Austrijancu davala niti malo šanse. U prvom setu Nadal je poveo s 2-0, a Thiem u sljedećem gemu vraća izgubljeni servis. To je bio jedini put u meču da je Nadal dopustio “break”, a u 10. igri je iznenadio Thiema i dobio prvi set s 6-4.

Drugi set je Rafa dobio puno lakše, napravio je “break” odmah u drugom gemu i izdržao sve napade Austrijanca.

U trećem setu Španjolac uzima Thiemu kod 1-1, ali je potom u sljedećem gemu morao uzeti medicinsku pomoć zbog bolova u lijevoj ruci. Kod 4-2 Nadal Thiemu još jednom oduzima servisa i to je bio kraj austrijskih nadanja da nakon Thomasa Mustera još jednom slave pobjednika Roland Garrosa.

Nadal je susret završio bez ijednog as-servisa, imao je i osam winnera manje od Thiema, ali 17 neprisljenih pogrešaka manje.

Nadal sada u međusobnim dvobojima vodi sa 7-3…H

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − jedan =