Podijeli
 • 503
 •  
 •  
 •  
 •  
  503
  Shares

Oporba je, u skladu s novim Poslovnikom, osigurala da se u Saboru o Agrokoru raspravlja u čak dvije teme: uvrštavanju izvanrednog povjerenika u Zakon o sprečavanju sukoba interesa, te zahtjevu za nastavak rada Istražnog povjerenstva za Agrokor. Afera Hotmail bila je tema je jutarnjih govora na slobodnu temu, javlja HRT.

“Ako baš u ovom trenutku i u ovim okolnostima želite imati izbore u zemlji, pa izvolite. Dat ćemo vam izbore. Pa da vidimo što ćete napraviti. Da vidimo kakvu ćete vladu sastaviti. Pa da vidimo kakve ćete politike voditi. I s kim ćete i na koji način formirati vladu. Tek toliko o tome”, ustvrdio je Milorad Pupovac u ime kluba zastupnika SDSS-a.

Lukavo o prepredeno prema oporbi a sve u strahu od regerenduma, Pupovac zbori;

“Ali razumijem vaše zahtjeve. Ako na ovome želite bildati mišiće i dokazivati da ste snažni, da možete voditi vladu to je u redu. Ali svi znamo da niste”, poručio je oporbi Pupovac, kojega u ovom trenutku kao i njegove partnere u koaliciji i oporbeni SDP više zabrinjava mogući referendum o promjeni izbornog prava..

Za one koji ne znaju o stanju ljudskih prava i govoru mržnje, trebaju zahvaliti klubu SDSS i SNV što vodi evidenciju o tome, pa međunarodne organizacije i pučki pravobranitelji znaju šta se o tome događa i neka nam ovdje ne drže lekcije o tome, kazao je Pupovac,aludirajući na jučerašnje sramotno izviješće ECRI-a o govoru mržnje, koje je glasilo ovako;

-Sažetak izvješća ECRI-a (europske komisija protiv rasizma i netolerancije) glasi: –
– “Rasistički i netolerantni govor mržnje u javnom diskursu eskalira; glavne mete su Srbi, LGBT osobe i Romi. Sve više jača nacionalizam, posebno među mladima, uglavnom u obliku veličanja fašističkog ustaškog režima. U regionalnim medijima i na internetu, uobičajeni su rasistički i ksenofobni izrazi protiv Srba, LGBT osoba i izbjeglica, kao i uvredljiv jezik o Romima. Događaju se i fizički napadi na te skupine kao i na njihovu imovinu.”

Na kraju svog izlaganja Pupovac je dobrano zanesen poručio svima, Oni koji ne znaju razliku između Ravne gore i Petrove gore, to su Ustaše. Mi koji znamo što je Petrova gora, mi smo patrizani, završio je Pupovac svoje petominutno izlaganje u Hrvatskom Saboru. Samim tim je sve Hrvatice i Hrvate prozvao na jako lukav način, Ustašama, jer, kada bi radili anketu o Ravnoj i Petrovoj gori među starijima i mladima , njih barem 90% ne bi imalo pojma o čemu ih se pita. Stoga bi se Pupovac MORAO javno ispričati svim hrvatskim građanima i svim studentima i mladima koje je usred Hrvatskoog Sabora javno na HRT nazvao Ustašama.

Međutim, Pupovac je zaboravio na izviješće koje je prije nekoliko godina javnosti dala SOA, o tom da je u Hrvatskoj u porastu srpski radikalizam i četnikovanje, kao i zazivanje aveti rata u imenima krvoloka i četnika Draže Mihailovića i nekadašnjeg vođe četničkog dinarskog pokreta, također krvoloka, popa Momčila Đujića.

Zaboravio je Pupovac i na ove pokrete srpskog strijemljenja na hrvatsku, oduzimanja hrvatskog teritorija od strane agresorske  jugokomunističke JNA i srbočetničke agresije na Hrvatsku.

Ciljevi ove stravične agresije na Hrvatski su bili potpuno isti kao i nekada, sa istim zacrtanim ciljem zauzimanja teritorija, a sve to uz blagoslov SPC i SANU, koji je Hrvatski, i glase ovako;

Dinarske četničke divizije.

S obzirom na svoj politički program koji je bio naznačen programskim osnovama četničkog pokreta, četnici su apsolutno bili dosljedni u svojoj politici genocida i etničkog čiščenja «nesrpskog» stanovništva sa prostora tzv. «srpskih zemalja» na zapadnoj crti Virovitica-Sisak-Karlovac-Ogulin-Karlobag.

Dinarska četnička divizija je taj program pokušala provesti kao jedan od eksponenata velikosrpske politike oslanjajući se na sve koji su joj u zadatom trenutku bili od koristi. Kao što se vidjelo iz povijesti četništva u Hrvatskoj, osjećaj pripadnosti Kraljevini Jugoslaviji i želja za hegemonijom Srbije u toj istoj državi bio je često prezentiran kroz četničke organizacije na područjima koja su bila pretežno naseljena Srbima i kroz nasilne postupke prema Hrvatima i ostalom nesrpskom stanovništvu. To se nasilje samo prenijelo u jedan drugi ratni kontekst sa puno težim posljedicama. To je nasilje dobilo politički okvir u obliku Dinarske četničke divizije koja je zapravo institucionalizirala teror.

Nadalje, Srbija rehabilitacijom četničkog koljača i zločinca Draže mihailovića zapravo rehabilitira sve zločine koji su počinjeni u vremenu od 1940-1945 od strane četnika i dalje u agresiji na hrvatsku od 1990-1995 godine. I nikom ništa. O tom ne govori Pupovac, već kontinuirano zastupa isključivo stavove, kojima omalovažava, i to u sred Hrvatskog Sabora sve hrvatske žrtve od 1945- pa ponovno u igresiji srbije na Hrvatsku od 1990-1995, i to sve mirno i nezainteresirano slušaju poneki neupućeni saborski tuljani ,koji pojma nemaju o hrvatskoj povijesti.

Evo malo svima njima, neka se podsjete što se i kako se bruse četnici na Ravnoj gori sa šajkačama i kokardama na glavi za koje je Pupovac u Saboru rekao da u Hrvatskom Ustavu, nigdje ne piše da se kokarda ne smije nositi na kapi ili četničkoj šajkači, međutim je zaboravio da u istom tom Ustavu ne piše da se ni ustaška kapa ne može nositi i to ona sa famoznim slovom U na kapi, ali se samo o tom slovu priča  i donose nekakva patvorena izviješća, po Pupavcu i europskoj komisiji protiv rasizma i netolerancije (ECRI) u Hrvatskoj im se priviđaju Ustaše kojih nigdje nema, ali zato ima krdo četnika koji se na Ravnoj gori svake godine u sve većem broju, nabrijavaju i bruse za neki novi rat ili na neku novu agresiju na Hrvatsku o čemu divljak i ratni zločinac Šešelj javno govori.

Pa evo malo za neupućene “saborske tuljane” jedan video, ali i za Pupovca i njegov SDSS jer ih u ovim hordama ima, koji su članovima njegovog SDSS i SNV.

Pogledajte video

A.K./T.H.

 

 

 

 


Podijeli
 • 503
 •  
 •  
 •  
 •  
  503
  Shares

63 KOMENTARI

 1. Četnici iz Beograda spremaju veliku agresiju na Hrvatsku, kako bi potisnuli diskurs o porazu u Domovinskom ratu. Imali su 1000 tenkova i 1000 aviona i 3 miljuna četnika od 1990 do 1995.nemaju niti jednog poginulog to oni govore. Sada nameću 2.svjetski rat. Jasenovac i druge laži, a zabavljaju sebe, svoju javnost, a i EU.

 2. Smrdljivi četnik je digao glavu i laje jer su oko njega uglavnom ljigavci koji mu ne znaju i ne smiju odgovoriti jer mu leđa čuva anemični govnar a da mu bilo tko kaže istinu i nazove ga pravim imenom tj. podmuklim četničkim okotom odmah bi pseto podvuklo repinu i cvililo o ugroženost a on je prvi koji zaslužuje progon iz ove svete zemlje Hrvatske jer je svakim svojim dahom i korakom zagađuje iz dana u dan!!

 3. Koje manjine,glupi zakon,kad bi Amerika imala manjine u kongresu bi bili manjine te par senatora američke nacionalnosti. Ukinut manjine hitno,,svima u Hrvatskoj isti tretman ,na ovaj način neke stranke sa 100000 glasova ništa ,a netko sa par 100 sidi u saboru ,,ali to je tako građani biraju udbaše kosovce ,četnike ,lupeže. Probudi se narode

 4. Bitno da se proziva hrvatski narod za genocid i nacionalizam .A to blato se hrani na našim leđima i sere u sred Hrvatskog sabora protiv nas ,a povjest nije nikad ni znao ,a partizan,😂😂😂😂😂,kad je on to bio partizan?55.rođen ,di su onda bili partizani majke ti Janje

 5. govno ostaje govno, ma na bilo koji način ga željeli uljepšati ono i dalje smrdi, pupavac ti govnaru i oni koji slijede moje objave u tvoje ime i tvoju korist, obećajem ti sada, ubit ću te, satrati tebe i tvoje sjeme

 6. Jel ovo prvo borac partizanski gdje on vidi USTASE on kao da zivi u 40 -45 nema Ustasa to se njemu pricinjava na kakvim je on drogama ili ode tlo pod nogama nema izgleda vise utjecaja na Plenkija pa su oci velike u strahu

 7. Danas je Pupy bil ili na drogama ili je bil pod utjecajem “Marijana Badela”! Inače što bi govorio 15 minuta, danas je “ubrzao” na 78 okretaja, pa je sve rekao u pet minuta! Još da ne vrijeđa Hrvate, bilo bi super! Samo jedno pitanje:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here