Pupovac se prvo „klanja“ poginulima u Vukovaru, a potom „slavi „pobjedu“ u Beogradu…Što nije odnio vijenac u Škabrnju?

Što nije odnio vijenac u Škabrnju, tim prije jer je u tom kraju rođen?...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dokle će se Milorad Pupovac, igrati s osjećajima hrvatskih branitelja, stradalnika, pa i svih ostalih građana Republike Hrvatske?…

Naime, mediji javljaju da je dan prije obilježavanja okupacije Vukovara zajedno sa svojim kompanjonima došao u ovaj grad i položio vijence i zapalio svijeće za sve vukovarske žrtve, kako Hrvate tako i Srbe, koji su stradali u ratnim strahotama 91. godine…

A kakva se bura digla još nedavno u svezi njegovih javnim nastupa, poglavito u emisiji Radio-Sarajeva?

Ovaj čovjek jednostavno pravi budalu od hrvatskog naroda.

Iako je koalicijski partner aktualne hrvatske Vlade ne priznaje hrvatski obrambeni Domovinski rat, a samim time ni žrtve koje su pale za hrvatsku Domovinu!

Jedino što ga zanima i što priznaje su – hrvatske kune, pa nikada i nije tražio da se one maknu (iz njegova džepa.)

Možete li zamisliti da sutra Židovi odaju počast i svim poginulim nacistima, ili Amerikanci talibanima koji su im usred New Yorka srušili tri nebodera i ubili blizu  tri tisuće ljudi?

Pupovac izigrava nekakvog humanistu, čovjeka koji se bori za sve stradale, a to radi tako jadno i sirovo da sve te i slične njegove reakcije  kod časnih i poštenih ljudi izazivaju samo podsmjeh i sažaljenje.

Što nije odnio vijenac u Škabrnju, tim prije jer je u tom kraju rođen?

Ni u jednom ratu, pa tako i u ovom nisu „svi“ krivi, niti isti. Netko ga je započeo, netko je iz Srbije došao ratovati u Hrvatsku, netko je bacao cvijeće na tenkove koji su iz Beograda odlazili put Vukovara…

Je li Pupovac ikada čuo da su hrvatski tenkovi odlazili put Novog Sada ili Beograda?

Ili da su hrvatski ratnici rušili bolnice po Srbiji, kao što su Srbi rušili bolnicu u Vukovaru i još stotine drugih diljem Hrvatske?

Nije ga sram odlaziti u Vukovar i polagati vijence za“sve“ poginule i nestale, a do danas ne želi reći kako je i gdje ubijen dr. Ivan Šreter, niti otkriti jedno mjesto masovne grobnice?

Paradirati sa svijećama i vijencima u svetom gradu Vukovaru ovaj politikant nanosi ogromnu štetu ljudima koji su pali od srpskih metaka i granata. Nu, od njega to i ne treba  čuditi  kad se zna da je svoj političko -financijski imperij izgradio na trgovini i vještom žongliranju s poluistinama, održavajući hrvatsko-srpske odnose na razini tinjajućeg sukoba.

U nedjelju, 17. studenoga, bio je u Vukovaru da bi najvjerojatnije drugi dan mogao „slaviti pobjedu“  u Beogradu, kao što je i ove godine  slavio „pobjedu“ također u ovome gradu u vrijeme obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu.

Ovaj čin naglašavanja da su „svi“ krivi i da je žrtva – žrtva ne će smiriti negativne tenzije u Gradu-Junaka, već će ih samo još više rasplamsati, kao i njegove otrovne izjave o Hrvatskoj kao izvoru regionalne nestabilnosti i suvremenoj inačici NDH.

Što se tiče hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata njegov sklop u glavi se ni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ne mijenja niti će se promijeniti.

Bio je i ostao zlo, kako za Srbe, tako i za Hrvate.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − šest =