Pupovcu smeta što se u zakon o hrvatskim braniteljima uvode elementi “ratne retorike što je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije”

Pupovcu smetaju činjenice
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac prokomentirao je članak novog Zakona o hrvatskim braniteljima na kojeg su se obrušili i iz Beograda, u kojem stoji da su agresiju na Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BiH s pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, ocijenivši da se u zakon uvode elementi ratne retorike što je loše za međudržavne odnose tih zemalja.

/srbocetnicki-agitator-aleksandar-vucic-krojio-bi-hrvatski-zakon-o-braniteljima-video

“U zakon se uvode elementi ratne retorike. To je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije. Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare”, istaknuo je Pupovac u četvrtak u Saboru.

Zapitao se koliko će takav zakon koštati, koliki će biti trošak za državu i koji je ‘racio’ toga troška. Upitao je kakav će biti odnos između braniteljske populacije, članova šire obitelji i ostalih građana Hrvatske.

“Kad dobijemo odgovore na ta pitanja moći ćemo donijeti konačan sud. Dotad, iskazujemo svoju rezervu i neslaganje s određenim odredbama. Imamo pravo postavljati ta pitanja, neće nam nitko začepiti usta”, rekao je.

Osvrćući se na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Pupovac je kazao da se u hrvatski zakon Vučić ne treba miješati. “No ako se radi o međudržavnim odnosima ili historijskim temama, a ovo jeste jedna od historijskih tema, onda može izraziti svoje mišljenje, ali miješati se ne može. Ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrst zabrinutosti može svatko”, ustvrdio je.

Srbočetnički agitator Aleksandar Vučić krojio bi zakon o Hrvatskim braniteljima…(VIDEO)

Vučić je ranije rekao da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju, a Srbija bi zbog toga mogla donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. “To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem što ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti” , vidjet ću to sa Pupovcem, kazao je Vučić u srijedu.B.P./H

G.S.

/srbocetnicki-agitator-aleksandar-vucic-krojio-bi-hrvatski-zakon-o-braniteljima-video


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

40 KOMENTARI

 1. Pupovčiću jel te to nabijaju vučko i dodičko sve ukupno četničko kada si se tako uspučio ti si jedno govno kad se neosjećaš dobro u Hrvatskoj isto kao tvoji četnički mentori braniteljima možeš samo da po***iš zajedno sa svoj istomišljenicima

 2. Je li on u Hrvatskoj ili u Srbiji? Sta glumi ministra vanjskih poslova, ako RADI ZA SRBIJU ne smije imati pristup nasem saboru i drzavnim informacijama. IlI je on DEKLARACIJOM ZASTICENI SPIJUN???

 3. Ja nikako ne razumijem koja je njegova drzava. Za koga se on zalaze i zasto nasi( nasi pod znakom navoda jer svi vidimo da nisu nasi) vladajuci to dozvoljavaju i stite to cetnicko govno.
  Pa vidjeli smo stotine video zapisa i o njemu i stanimirovicu i ostalim kako su radili za srbe tj bili aktivisti srbske pobune u hrvatskoj osudjivali hrvatski narod pomagali cetnicimau ubojstvima svega sto je hrvatskoitd itd a oni se ponasaju kao da je narod glup a samo oni pametni.
  Interesuje me kad ce vec jednom staviti tacku na i i poceti stititi svoj narod i nasu zemlju

  • Nije on bolestan nego je bezobrazna stoka kojoj nitko a neznam zbog čega iz Hrvatske vlasti neće da začepi usta i da se ga proglasi agresorom i protjera iz Hrvatske toliko o tom čovjeku

 4. Svaka demokratska, slobodna zemlja ima svoja prava i prava da sama stvara svoj zakon. Nije na drugima da odreduju sto ce Hrvatska imati u Ustavu ili ne. A osobe koje to gledaju kao ‘ratnu retoriku’ su osobe s losim mislima i zlim namjerama prema Hrvatskoj.

 5. Tebe i tvoju bracu to ne bi tribalo tangirat ! Niti si ratova za nju , a nisi je ni branija prema tome ne zabadaj nos di ti nije misto . Budi sritan sta imas u HS misto i dobru placu , a savrseno seres po svemu hrvatskom. Samo polako ne ces dokle oces jer ce i tome doc kraj ne ce dugo proc !

Comments are closed.