Pula: Položeni vijenci povodom godišnjice 119. brigade…

Mauro Ukošić,prvi zapovjednik 3. bojne, a kasnije i zapovjednik cijele 119. brigade, zahvalio se svim pripadnicima Domovinskog rata, a posebno onima koji su za domovinu izgubili svoje živote...

Obljetnica 119 Istarske brigade
Podijeli

Povodom obilježavanja 27. obljetnice osnutka 119. brigade HV-a 7. je rujna održano tradicionalno polaganje vijenaca. Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek položio je vijence sa zamjenikom istarskog župana Fabriziom Radinom, predstavnicima Kluba 119. brigade kao i predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te predstavnicima policije i drugih institucija.

Vijenci su položeni na Gradskom groblju na Centralnom križu i na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa. Mauro Ukošić,prvi zapovjednik 3. bojne, a kasnije i zapovjednik cijele 119. brigade, zahvalio se svim pripadnicima Domovinskog rata, a posebno onima koji su za domovinu izgubili svoje živote.

Bojnik Marijan Mužinić, jedan od čelnih ljudi brigade, prisjetio se osnivanja 119. brigade dana 7. rujna 1991. godine kazavši kako je ona pokrivala cijelu Istru, s 4 bojne; po jedna u Umagu i Pazinu te dvije pulske, prva i četvrta. Napomenuo je kako je jedna od osnovnih zadaća bila očuvanje mira te kako su njezini pripadnici protiv srpskog okupatora i agresora u Domovinskom ratu uglavnom djelovali na ličkoj bojišnici te u vojno-redarstvenoj akciji “Oluja”. Minutom tišine okupljeni su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima te svima onima koji su svoj život dali za slobodu i neovisnost Hrvatske, donosi istarski.hr.

G.S.


Vezane vijesti;

-7.rujan 1991.- Osnovana je 119. istarska brigada Zbora narodne garde…


Podijeli

Comments are closed.