Prva hrvatska reprezentacija koja je odigrala utakmicu nakon korone: Vaterpolisti pred gledateljima potopili Crnogorce…

Na polovici susreta Hrvatska je vodila 7:1, a u tom razdoblju istaknuo se Luka Bukić s tri gola...

Podijeli

U prijateljskoj utakmici vaterpolisti Hrvatske u subotu su u Dubrovniku protiv Crne Gore slavili s 14:5 (4:0, 3:1, 3:2, 4:2), a najefikasniji je bio Luka Bukić s četiri pogotka…

Bio je to prvi sportski događaj u Hrvatskoj na kojem su mogli biti gledatelji, a nakon tri mjeseca bez utakmica zbog pandemije koronavirusa bolje su se snašli vaterpolisti Hrvatske.

Na polovici susreta Hrvatska je vodila 7:1, a u tom razdoblju istaknuo se Luka Bukić s tri gola.

I u nastavku susreta hrvatski vaterpolisti su bili efikasni, Hrvoje Benić upisao je tri gola, a Josip Vrlić i Maro Joković po dva. Kod Crne Gore petorica igrača postigla su po jedan pogodak.

Najmanje! Nadalje, drago nam je bilo na pripremama, u krugu reprezentacije vidjeti i jednog igrača kojeg nije bilo od 2018. (Buljubašić), a još draže što su ondje bili i mladići na koje se računa u sutrašnjici (Burić, Bašić, dakako Lozina). Povrh svega je došla subota i dva dodatna plusa. Prvi plus – utakmica s gledateljima, prva takva u Hrvatskoj, pa i puno, puno šire. Utakmica koja je privukla najmanje 600 gledatelja što je zapravo maksimum u uvjetima “trećine kapaciteta”. Drugi plus – “razbijanje” Crne Gore.

image

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

– Ugodno sam iznenađen. To ne krijem, kaže izbornik Ivica Tucak.

Imajući u vidu dugačku pauzu i malen broj zajedničkih dana pripremama, očekivao sam i više oscilacija. Mislim da smo zaista odigrali jako dobru utakmicu. Izuzev tako, tih “poklona” koje si dopuštamo. Od tih 5 primljenih pogodaka, mislim da smo im 4 poklonili, rekao je Tucak.

D.J.

 


Podijeli