PROVOKACIJA: NEMA MURALA BEZ TRI PRSTA: Na pročelju zgrade u Sisku u sklopu festivala ulične umjetnosti naslikane tzv. rasplesane ruke s uzdignuta tri prsta…

PROVOKATIVNA TRI PRSTA NA MURALU -NAGLAŠENA CRVENOM BOJOM...

PROVOKATIVNA TRI PRSTA NA MURALU -NAGLAŠENA CRVENOM BOJOM
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Grad Sisak, kontrovezne gradonačelnice Kristine Ikić Baniček priključio se sve popularnijem svjetskom pokretu street arta ilitiga ulične umjetnosti te je tako lani organiziran bio prvi sisački festival ulične umjetnosti: ReThinkSisak. Festival ulične umjetnosti Re:Think, u organizaciji udruge Kult.com, u tijeku je i ove godine traje čitavih mjesec dana sve do 15. srpnja, kada će organizatori predstaviti realizirane radove.
Za drugo izdanje festivala, uz domaće umjetnike, Sisku se predstavlja ulična umjetnost Latinske Amerike, dovodeći u Sisak Nicolasa Alfalfu i umjetnički kolektiv Colectivo Licuado iz Urugvaja, te jednog od ponajboljih svjetskih umjetnika, Farida Ruedu iz Meksika. Uz njih, murale će u Sisku realizirati Šumski, OKO, Chez186 i Bare, član zagrebačkog kolektiva Pimp My Pump.
Facebook-provokativna tri prsta-četnički pozdrav
 Sve ostale informacije su na FB stranici festivala, Re:Think Sisak gdje smo zapazili cijelu galeriju nastajanja murala rasplesanih pet pari ruku od kojih je jedna ruka upadljivo obojena prolaznicima pokazala mrski pozdrav s uzdignuta tri prsta, posljednjih godina uobičajeni srpski odnosno četnički pozdrav pobjedi ili nekom uspjehu ili neuspjehu. Opće poznata stvar je da tri visoko podignuta i raširene prsta: palac, kažiprst i srednji prst desne ruke upravo to predstavlja. Upravo to je naslikano ovih dana u Sisku.

Uvjeriti se možete i sami prema linku OVDJE.

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

  1. Da samo znate kolko ljudi na svakom koraku vidi znakove da su Elvis Presley i Michael Jackson živi. Mogli bi malo i to istražit 😉

  2. srbi stalno provociraju, i to sve više, čak i kroz ove naše majmune na vlasti, u vrhu vlasti….provociraju iznutra i izvana, NO, SVE SE TO VRAČA NA NJIHOVU ADRESU, NA NAČIN KOJI ONI NITI NEMOGU PREDVIDJETI, – TKO ŠTO RADI – SEBI RADI!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =