Proslavljen Dan Vojne kapelanije u Vinkovcima.Prije svečanog misnog slavlja zapaljena je svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gbr „Sokolovi“.

Vojni biskup Jure Bogdan tom je prigodom u vojarni „Slavonski sokolovi“ u kapelici Kraljice Svete Krunice i sv. Ivana Kapistrana predvodio misu za sve poginule i nestale branitelje...

FOTO: VOJNI ORDINARIJAT//ZAPALJENE SVIJEĆE KOD SPOMENIKA POGINULIM PRIPADNICIMA "SOKOLOVA"
Podijeli

Vojna kapelanija u Vinkovcima „Kraljica Svete Krunice i sveti Ivan Kapistran“ proslavila je u četvrtak, 7. listopada nebesku zaštitnicu, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata…

Vojni biskup Jure Bogdan tom je prigodom u vojarni „Slavonski sokolovi“ u kapelici Kraljice Svete Krunice i sv. Ivana Kapistrana predvodio misu za sve poginule i nestale branitelje.
U zajedništvu s biskupom u liturgijskom slavlju sudjelovali su vojni kapelan domaćin fra Mato Vincetić OFM, vojni kapelan i dekan Osječkog vojnog dekanata don Vladislav Mandura, kapelan vojne kapelanije sv. Andrije apostola u Našicama don Mato Mihaljević, policijski kapelan iz Vinkovaca don Ivan Begović, župnik Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima vlč. Damir Stanić, gvardijan samostana sv. Antuna u Vinkovcima fra Miljenko Hontić OFM i samostanski vikar u Tolisi fra Dario Matanović OFM.
Obilježavanju Dana vojne kapelanije nazočili su zapovjednik Gardijsko oklopno mehanizirane bojne brigadni general Mijo Validžić sa zapovjednicima i stožerom brigade, predsjednik županijske skupštine Vukovarsko–srijemske županije Dražen Milinković, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Josip Romić i načelnik PU vukovarsko–srijemske Fabijan Kapular. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor Adoro iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Tolise.
Biskup Bogdan je u propovijedi govorio o posebnoj ulozi Blažene Djevice Marije u povijesti spasenja. Vjernici u Blaženoj Djevici Mariji mogu prepoznati veliki uzor vjere i ljubavi, ona svijetli Božjem narodu kao znak pouzdane nade i utjehe. Kršćani joj se rado utječu u molitvi krunice. U toj molitvi razmatramo sva otajstva neizmjerne Božje ljubavi prema nama ljudima.
Prije svečanog misnog slavlja zapaljena je svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gbr „Sokolovi“.
L.K.

Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − tri =