Proslava rođendana bl. Stepinca i zlatna misa preč. Gojislava Kovačića u Krašiću

ROĐENDAN BL. STEPINCA I ZLATNA MISA PREČ. GOJISLAVA KOVAČIĆA
Podijeli

Župa Presvetog Trojstva u Krašiću svečano je u subotu 8. svibnja proslavila 123. rođendan blaženog Alojzija Stepinca te ujedno zlatnu misu dekana Jastrebarskog dekanata preč. Gojislava Kovačića, koji je rodom iz župe Krašić iz mjesta Brlenić…

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u zajedništvu s umirovljenim križevačkim vladikom Nikolom Kekić, umirovljenim vojnim ordinarijem Jurjem Jezerincem, svećenicima iz Jastrebarskog dekanata te domaćim sinovima svećenicima koji su rodom iz župe Krašić.
U propovijedi je biskup Mrzljak rekao kako Bogu zahvaljuju za bl. Alojzija Stepinca i za mnoga svećenička zvanja, među kojima je i ono preč. Gojislava Kovačića. Rekao je da je preč. Kovačić ojačan i primjerom bl. Stepinca išao svećeničkim putem koji nije lagan, bilo je poteškoća u životu, ali, kako je kazao mons. Mrzljak, to je svećenički život u kojemu se ne mogu izbjegavati teškoće.
Isus je rekao da ne smijemo bježati od križa, nego ga trebamo prihvatiti, a svećeništvo je upravo jedan takav put kada hrabro obnašamo svećeničku službu i nastojimo ustrajati do kraja, moleći zagovor i zaštitu bl. Alojzija da nas prati na našem životnom putu, poručio je umirovljeni varaždinski biskup Mrzljak.
Preč. Gojislav Kovačić, župnik je župe sv. Petra apostola u Petrovini te aktualni dekan Jastrebarskog dekanata od 2020. Rođen u Brleniću kraj Krašića, u mladosti je imao prilike prisustvovati misama koje je vodio kardinal Stepinac, s kojim je i u rodbinskoj vezi. 36 godina svoga svećeništva služio je vjernicima Jastrebarskog dekanata – prvu svećeničku službu odradio je 1971. u župi Prekrižje, a u Petrovinu je stigao 1986. godine.


Podijeli