Program proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Viru…

Kako najavljuju organizatori iz mjesne zajednice u Viru Organizacijski odbor ove je godine dodatno obogatio program...

ilu-stracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U nedjelju, 4. i ponedjeljak 5. kolovoza 2019. u Viru će biti održana svečanost u povodu Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

4. kolovoza 2019.

Domovini vjernim, u vjeri postojani naziv je programa u sklopu kojega se 4. kolovoza na uočnicu Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja na prigodne načine prisjećamo ljudi i događaja koji su na osobit način ostavili značajan trag u povijesnom hodu hrvatskog naroda.

Program započinje u nedjelju u 19 sati kada će biti službena sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u kapelici Isusova uskrsnuća na groblju u Viru koju će predvoditi prof. dr. don Mladen Parlov uz koncelebraciju mjesnog župnika don Ilije Drmića.

Nakon svete Mise u 20 sati u velikoj dvorani OŠ Franice Dall’era bit će riječi o knjizi biskupa Ratka Perića Nada koja ne postiđuje, u kojoj se govori o bl. Alojziju Stepincu kao i knjizi Ivicae Šarca, Metastaze jedne revolucije, koja govori o partizanskom zauzimanju Hercegovine i zločinima koji su tom prigodom počinjeni.

O knjigama će govoriti prof. dr. Ivica Šarac i prof. dr. Božo Goluža.

5. kolovoza 2019.

U ponedjeljak, u 13:30 bit će položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Viru.

U 15 sati slijedi svečano otvaranje proslave Dana domovinske zahvalnosti u Viru, nakon čega slijedi sportsko-zabavni program.

U večernjim satima nastupaju tamburaši.

Kako najavljuju organizatori iz mjesne zajednice u Viru Organizacijski odbor ove je godine dodatno obogatio program.

Očekuje se:
Nastup HKUD-a VRISAK

Natjecanje gangaša i guslara i natjecanja u starim športovima: bacanju kamena s ramena, skoku udalj s mjesta i obaranju ruke.

Novoosnovana udruga VUM- Vir udruga mladih osmislila je Igre za mlade

Prijave za natjecanje primaju se na dan proslave. U sklopu proslave održat će se i tradicionalna klorida u dvije kategorije s vrijednim nagradama.

Od 20:30 program se nastavlja uz tamburaški sastav u kojem nastupa Branko Polić i grupa Kings iz Pleternice.

OO želi vam ugodan boravak i dobru zabavu u Viru.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × tri =