Podijeli

General Ljubo Ćesić Rojs se, naime, u počecima svoje karijere, po dolasku u Zagreb zaposlio kao vozač autobusa u Croatiabusu gdje je vozio na međunarodnim linijama, najčešće za Njemačku. Nakon demokratskih promjena 1990. godine odlazi u Antiterorističku jedinicu Lučko.

Javnosti postaje poznat kao vozač autobusa koji je hrvatske redarstvenike doveo na Plitvice, na “krvavi Uskrs” 1991. godine. Tada je u njegov autobus udarila tromblonska mina, ali nije eksplodirala. Rojs doduše nije službeno vozio ministre, ali je i sam u ministarstvu brzo postao ”vožen”. Nakon što je upoznao hrvatskog ministra obrane Gojka Šuška i došao u ministarstvo obrane kao njegov pomoćnik.

“Dok sam bio pomoćnik ministra imao sam vozača i maksimalno sam mu vjerovao. On me vozio, može me i ubiti ako je nekakva budala pa pije i sve ostalo. Tvoja glava je u njegovim rukama. Moraš vjerovati onda čovjeku. Oni koji su valjali nikad nisu radili nevaljale stvari. On je nekad znao biti i desna ruka ako se ide na duži put. Čuvao je dokumente i auto.  Da je neki kriminalac, mogao je uvijek te dokumente dati nekom. Dakle, ja sam vozaču uvijek vjerovao”, rekao nam je general Ljubo Ćesić-Rojs.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =