Prof. Šterc: ”Pristup gradske vlasti u Zagrebu mjeri roditelj odgojitelj je ideološki i to je postupanje protiv nacionalnih interesa”

Podijeli

“Pristup aktualne gradske vlasti u Zagrebu mjeri roditelj odgojitelj je čisto ideološki i to je zapravo postupanje protiv nacionalnih interesa”, istaknuo je ugledni demograf prof. Stjepan Šterc. On je u razgovoru za Narod.hr komentirao odluku koju je u četvrtak donijela zagrebačka Gradska skupština o postupnom rezanju, a zatim i ukidanju uspješne demografske mjere roditelj odgojitelj koja je namijenjena za obitelji koje žele imati više djece.

“Ne obaziru se na znanost”

“Jučerašnja odluka Gradske skupštine potvrdila je ideološki pristup najvažnijoj problematici suvremene Hrvatske. Oni su se unaprijed uskladili i na neki način dogovorili da mjeru konačno ukinu bez obzira što im je i znanost ukazivala na čitav niz pogodnosti te mjere. Nisu prihvaćali niti jednu sugestiju koja je dolazila iz demografskih krugova, nisu htjeli napraviti ozbiljnu analizu mjere roditelj odgojitelj, te nisu htjeli razviti još nekoliko modela unutar te mjere kao što je: potpuno korištenje mjere, roditelji koji su na pola radnog vremena, klizno radno vrijeme i slično. Korisnicima nisu dozvolili da sami odlučuju koji će model prihvatiti” – rekao je prof. Šterc, te nastavio:

Detaljnije pročitati na: https://narod.hr


Podijeli