PRIZNAO DA JE HTIO RAZNIJETI MODRIĆA I RAKITIĆA! PLANIRAO JE TERORISTIČKI NAPAD, ALI JE ZAUSTAVLJEN…

BOLESTAN UM...

Podijeli

Marokanski državljanin planirao je izvesti napad na popularnom El Clasicu. Nedavno je uhićen u Španjolskoj, a sad se otkrivaju i detalji zločinačkog uma…

Tako španjolski list El Periodico piše da je Markoanac, navodno 33-godišnjak (njegovo ime i prezime bit će objavljenmo tek kad počne suđenje), planirao upasti na teren s oružjem (ili samo s nožem), te izvesti – masakr. No nakon te ideje, smislio je bolju – napad dronom! Policija traži dokaze i prikuplja izjave potencijalnih poznanika optuženika,prenosi sportske.

image

Raketa i Luka tijekom El Clasica- AFP

“Vjerujemo da je u pitanju “usamljeni vuk islamske republike”!, piše list i dodaju:

“Uhićen je u petak 8. svibnja i planirao je zaskočiti Messija i društvo tijekom derbija, igrače Reala Barcelone. Detalji govore da je odustao od prvotnog plana, te se, umjesto na igrače, koncentrirao na navijače”.

U novom planu htio se ubaciti na stadion, te možda tamo raznijeti bombom. Nije isključeno i da je htio izvesti napad kamionom prema okupljenim navijačima ispred stadiona.

“Pandemija koronavirusa možda je nekima spasila život, jer sve mu je ovo propalo zbog zaključavanja nogometa”, zaključuju.

Sudac Jose Luis Calaman naredio da se osumnjičenog pošalje u zatvor sve do početka suđenja.

image

Rakitić i Modrić tijekom velikog derbija- AFP

“Priznao je da je planirao napad”, piše list i dodaju da je izabrao “nož varijantu”.

No policija ništa ne želi prepustiti slučaju, sve opcije napada ostaju uključene, kao i to da je u pozadini cijela mreža napadača, organizirana skupina. Bolesnik je planirao napasti Rakitića, Modrića i društvo, još jedna potvrda da teroristi ne spavaju i samo čekaju priliku…

image

Luka Modrić i Ivan Rakitić predvodili su Hrvatsku do finala u Rusiji-Getty Images

D.J.


Podijeli