Priveden zbog komentara o Plenkoviću: ‘Živimo li u demokraciji ili diktaturi? Svi ga plaćamo, pa valjda mogu reći što mislim?!’

Uhićen 72-godišnjak iz Briševa koji je na Faceboku napisao da bi Plenkovića trebalo gađati pokvarenim jajima...

Podijeli

‘Na početku su mi govorili da sam prijetio premijeru. Čime? Gdje vi tu vidite prijetnju?! Pa su onda preokrenuli na vrijeđanje’…

U petak, na dan kada je premijer Andrej Plenković boravio u Zadru, mještanin Briševa, 72-godišnji Mladen Ćustić je reagirao objavom komentara pod tekst na Facebooku jednog lokalnog portala. Napisao je kako “premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima” dodajući da “nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

Ono što je uslijedilo Ćustić sigurno nije očekivao: na vrata su mu pokucali policajci.

“Pročitao sam na nekom portalu da premijer Plenković dolazi u Zadar i poslao taj komentar. A onda su oko 12,30 sati u petak po mene došla dvojica policajaca i odveli me na policiju. Usput, nisam cijepljen, ali me nitko to nije ni pitao niti tražio COVID potvrdu. Na policiji sam bio od 12,30, a pred sutkinju su me doveli predvečer. Na kraju su u tom optužnom prijedlogu tražili 30 dana pritvora i da me se zadrži dok premijer ne napusti područje Zadra. I sad sam ja opasnost za predsjednika Vlade sa svoje 72 godine, a u životu sam platio jednu kaznu za krivo parkiranje!? Ako će to riješiti sve hrvatske probleme, pa i onih pet milijardi za Banovinu, neka tako i bude, neka me zatvore, ali žalosno je da se ovakve stvari lome preko mojih leđa. Dok je bio Tito, ljude su zatvarali kada bi dolazio, ali sada ovakva ponašanja treba zaustaviti”, prokomentirao je Ćustić za Zadarski.hr.

Prepričao je i kako je izgledao razgovor s policajcima, koji su, naglasio je, bili korektni.

“Na početku su mi govorili da sam prijetio premijeru. Čime? Gdje vi tu vidite prijetnju?! Pa su onda preokrenuli na vrijeđanje. Ne, to nije ni vrijeđanje, nego komentar na premijera moje Vlade. On je javna osoba i svi ga mi plaćamo. On bi trebao korigirati svoje ponašanje i naviknuti se na kritiku i komentare svog rada. Uostalom, živimo li u demokraciji ili diktaturi? Je li demokracija ako ne možemo govoriti ono što mislimo? Narcisoidnost nije opasna ako nisi na nekom položaju, to je odavno poznata stvar. Plenkovića šest godina gledam na TV i vidim neiskrenost i muljanje, ali on je predsjednik naše Vlade i njegovo ponašanje i odluke utječu na život svih nas. Svi ga mi plaćamo, od moje mirovine mu dajem 750 kuna. Pa valjda mogu reći što mislim?! Premijer koji ne čuje svoj narod i koji ne može čuti kritiku na svoj rad, je nametnuti premijer”, zaključuje Mladen Ćustić.

U optužnom prijedlogu se navodi kako je “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem premijera Plenkovića”.

Zbog prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću zadarska policija je u petak 21. siječnja uhitila 72-godišnjeg muškarca iz Briševa, koji je ispod objave o dolasku premijera na Facebooku jednog zadarskog portala napisao kako bi Plenkovića trebalo gađati pokvarenim jajima.

– Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik, napisao je 72-godišnjak u komentaru ispod članka o dolasku Plenkovića na obilježavanje 29. obljetnice VRO Maslenica ’93.

U optužnom prijedlogu navodi se kako je 72-godišnjak “ovakvim ponašanjem narušio javni red i mir omalovažavanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka”.

Uhićen je u petak u 14 sati, tri sata prije nego što je Plenković s Paga stigao na sastanak u Dom županije, piše antenazadar.hr.


Podijeli