Prisjetio se svog oca: Khabib ”uspavao” Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere!

Nevjerojatan kraj vidjeli smo nakon posljednje borbe ludog UFC 254 spektakla...

Podijeli

Ufc 254 je završio veličanstvenom pobjedom kralja ove borbe Khabiba Nurmmagomedova!…

Nevjerojatan kraj vidjeli smo nakon posljednje borbe ludog UFC 254 spektakla…

Khabib Nurmmagomedov obranio je naslov UFC prvaka lake kategorije nakon što je natjerao Justina Gaethjea na predaju u drugoj rundi. Zapravo ga je stjerao u kut i onako kako to Kabib majstorski radi, ugušio je svog protivnika koji je ostao spavati i na buđenju. Bio je to kraj ove dugo očekivane borbe koja se održala po Kabibovoj želji u normalnom ili europskom vremenu da je mogu gledati svi Kabibovi fanovi.

Odmah nakon pobjede Khabib je objavio kraj karijere, nakon što se slomio i rasplakao nakon borbe prisjetivši se svog oca i mentora koji je preminuo ove godine. Kaže kako je obećao majci da se više neće boriti. To obećanje Kabib zasigurno neće prekršiti.

Skinuo je rukavice i ostavio ih nasret oktagona, što bi trebalo značiti da je Najbolji UFC borac odlučio u mirovinu. Zapravo Kabib nema više što osvojiti. Rezulat od 29 : 0. je najrespektabilniji u UFC-u.


Fenomenalna sunaslovna borba, Whittaker izborio revanš s Adesanyom

Vidjeli smo sjajan okršaj u srednjoj kategoriji u sunaslovnoj borbi večeri. Robert Whittaker slavio je protiv Jareda Cannoniera jednoglasnom sudačkom odlukom, no meč je mogao završiti u dvije od tri runde koliko smo vidjeli.

Whittaker je bio na pragu da završi meč u drugoj, pogotovo u trećoj rundi, no onda se u posljednjoj minuti našao uzdrman nakon jednog divljeg udarca Cannoniera.

Bio bi to jedan od najluđih i najvećih preokreta u povijesti UFC-a da je Cannonier uspio nokautirati Australca, no to se nije dogodilo.

Whittaker će tako ponovno dobiti priliku boriti se s Israelom Adesanyom, koji mu je prošle godine oduzeo pojas prvaka.

“Drago” se na svoj rođendan vratio pobjedama

Jedan od najboljih teškaša današnjice Aleksander Volkov slavio je protiv Walta Harrisa u prvoj od tri najveće borbe večeri. Rus nadimka “Drago” slavio je na svoj rođendan nakon minutu i 15 sekundi druge runde tehničkim nokautom.

Već je na kraju prve runde punašniji Harris lipsao, a kada je početkom druge u pleksus sjeo jedan “front kick” visokog Rusa tu je priči bio kraj.

Odmah je imao bolnu reakciju što je Volkov prepoznao i krenuo naprijed prema Amerikancu. Nakon još nekoliko udaraca Volkova sudac je prekinuo dvoboj i proglasio ga pobjednikom.

Drugi najbrži nokaut u povijesti srednje kategorije

Brutalan nokaut nakon svega 18 sekundi isporučio je Phil Hawes koji je slavio protiv Jacoba Malkouna. Bio je to drugi najbrži nokaut u povijesti srednje kategorije.

Hawes je stjerao Malkouna na žicu te ga pogodio u uho s jednim desnim direktom koji je uzdrmao Australca i poslao ga na pod. Pokušao se pridići no u tom pokušaju Hawes je plasirao još nekoliko čistih udaraca iz krošea i poslao Malkouna na spavanje.

Hawesu je bila to deveta pobjeda u karijeri u kojoj ima i dva poraza. Malkoun je pak doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, u kojoj ima tek jednu pobjedu.

U jedinom ženskom okršaju Lauren Murphy deklasirala je Liliju Šakirovu te joj je u drugoj rundi uzela leđa i ugušila. Svega jedan pravi udarac dozvolila je Murphy prema sebi, te je u konačnici na predaju natjerala suparnicu koja je večeras debitirala u UFC-u.

Murphy je stigla do 4. uzastopne pobjede u muha kategoriji, nakon koje je zatražila borbu za pojas prvakinje, koji trenutno drži Valentina Ševčenko.

Nokaut otvorio glavni program

Glavni program otvoren je poluteškaških okršajem između Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, te je okončan prije kraja prve runde brutalnim nokautom.

UFC 254, glavni program, rezultati:

Khabib Nurmagomedov pobijedio Justina Gaethjea (trokut, 2. runda)

Robert Whittaker pobijedio Jareda Cannoniera – jednoglasna sudačka odluka

Alexander Volkov pobijedio Walta Harrisa – tehnički nokaut (2. runda)

Phil Hawes pobijedio Jacoba Malkouna – nokaut (1. runda)

Lauren Murphy pobijedila Liliju Šakirovu – gušenje (2. runda)

Magomed Ankalaev pobijedio Iona Cutelabu – nokaut (1. runda)

D.J.

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × pet =