PRIPADNIK SRPSKE VOJSKE PUŠTEN? Doznajemo tko je žrtva zbog koje je jučer uhićen

RATNI ZLOČIN

Foto: Screenshot
Podijeli

Iz Ministarstva unutarnjih poslova, jučer je priopćeno da su Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Hrvatske Kostajnice, zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina…

Ubijen i bačen u Unu

Sumnjiči da je tada zajedno sa još jednim muškarcem (sada pokojnim), u noćnim satima 15. srpnja 1992. godine kao naoružan i uniformiran pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. “SAO Krajine” došao u mjesto Rosulje na adresu (tada) 70-godišnjaka. Uz prijetnju oružjem, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, odveli su ga od kuće na obalu rijeke Une, gdje su ga hicem iz vatrenog oružja usmrtili i tijelo bacili u rijeku. Tijelo do danas nije pronađeno, donosi dnevno.hr.

Ime žrtve je Josip Levak

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, no kako doznajemo – osumnjičeni J.B. (puni podatci poznati redakciji) jučer je pušten na slobodu.

Također doznajemo kako je ime preminule osobe za koju se sumnja da je bila suučesnik u likvidaciji žrtve Nikola Ilić, dok je puno ime ubijenog starca Josip Levak.

VEZANE VIJESTI

Muškarac s područja Hrvatske Kostajnice osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva!


Podijeli