Podijeli

U priopćenju Udruge veterana 4.gbr na njihovoj mrežnoj stranici kažu da su začuđeni nevjerojatnom bahatošću državnih i lokalnih institucija, kao i širenjem mržnje od strane pojedinih medija i hrvatskih političara, u prvom redu prema hrvatskim braniteljima i hrvatskoj Predsjednici, Udruga veterana 4. gardijske brigade priopćava:

Zajedništvo kakvo je iskazano tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji, veličanstven doček naših nogometaša u svim gradovima Hrvatske, ponos i veselje u našim srcima nismo osjetili još od završetka Domovinskog rata tj. oslobađanja Hrvatske od srpske agresije. To veselje u zajedništvu u prvom redu su nam omogućili naši Vatreni, hrvatska nogometna reprezentacija na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem. Nadalje navodeći u svom prioćenju, iz ove Udruge su se osvrnuli na nesebičnu potporu koju su vatrenima pružili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pokazavši pred cijelim svijetom kako se voli Hrvatska, za razliku od nekih bivših predsjednika koji su svjedočili protiv svoje države, Ministarstvo obrane na čelu s našim ratnim zapovjednikom Damirom Krstičevićem, Ministarstvo hrvatskih branitelja, hrvatska policija i mnogi drugi.

Navode da čvrsto i odlučno osuđuju te smatraju nedopustivim istupe pojedinaca i pisanje nekih medija koji mržnjom truju hrvatski medijski prostor.
Oni su za zajedništvo, ali samo ako svi radimo i razmišljamo kao – oni.

Dalje u priopćenju stoji, da takvi mediji  koji su se po uzoru na istočne susjede, natjecali tko će više oblatiti legalno izabranu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, tko će više puta hrvatskog branitelja i glazbenika Marka Perkovića Thompsona nazvati ultranacionalistom, ustašom, a predsjednik (nekad) Hrvatske seljačke stranke je u širenju mržnje toliko daleko išao da ga je nazvao “fašističkim smećem” samo zato što su Vatreni htjeli da im pjeva svoje domoljubne pjesme koje su njih, po njihovim izjavama bodrile prije i nakon svake utakmice na ovom važnom natjecanju kao i sve nas, uostalom.

Nadalje su se osvrnuli na javne objave predsjednika HSS Krešimira Beljaka te mu poručili  da se odlijepi od četnikovanja jer samo za njih i njihove obožavatelje hrvatski branitelji su fašisti, a Hrvatska je ustaška tvorevina.

Zamjeraju i smatraju nedopustivim da vodstvo Grada Zagreba, kao organizator dočeka nije htjelo udovoljiti jednoj jedinoj želji Vatrenih, onih Vatrenih koji su nas nakon toliko vremena ujedinili i učinili ponosnima, a ta je da im pjeva njihov omiljeni pjevač. Takva bahatost i nepoštenje samo potvrđuju činjenice da takvim političarima nije stalo do Hrvatske i njenog zajedništva, osim ako oni sami nemaju nekakve osobne koristi, naprotiv, svojim ponašanjem su nam potvrdili da opstaju samo zahvaljujući razjedinjavanju hrvatskog naroda.

U svom priopćenju navode da je u povijesnom trenutku za Hrvatsku uhvaćena prilika za atak na sve hrvatske branitelje, a ne samo na spomenutog hrvatskog glazbenika, dokazuje i činjenica da je hrvatska nacionalna televizija u svom dnevniku cenzurirala govor jednog od najzaslužnijih za uspjeh hrvatske reprezentacije, izbornika Zlatka Dalića, koji je izjavio da su igrali i za Hrvate u Bosni i Hercegovini, Hrvate u dijaspori, ali i za sve hrvatske branitelje.
Isto tako, gledajući sramotne izjave voditelja emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića kako je blatio kapetana Vatrenih Luku Modrića i sve obožavatelje hrvatske reprezentacije u trenutcima kad su se borili na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, možemo zaključiti kako se HRT priključila srpskim medijima u suludim napadima na Hrvatsku kao i na našu nogometnu reprezentaciju.

Na kraju svog priopćenja veterani Udruge 4.gbr začuđeno se pitaju;zašto to nismo mogli vidjeti na Dnevniku HRT-a kojega svi plaćamo?! Kome smetaju hrvatski branitelji? Srami li se Hrvatska radio televizija tj. njezino vodstvo svojih branitelja koji su im i omogućili posao koji rade? Nije teško pretpostaviti, stoji u priopćenju. VIDEO-OVDJE


Međutim se u međuvremenu oglasio i savjetnik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Krešimir Macan, sa degutantnom objavom koja nema veze sa zdravim razumom u kojoj je proglasio nastup Thompsona na zahtjev Vatrenih – ustaškim državnim udarom, podupirući i odobravajući jednu objavu na twitteru.

Nakon ove objave Macan se pokušao pilatovski opratI , ali je zaboravio da je on savjetnik kojega plaćaju poreski obveznici kojih je na ulicama Zagreba i Hrvatske taj dan i sutradan, pozdravljajući našu nogometnu reprezentaciju, bilo barem oko milijun.Najviše mladih i djece, ali i onih starijih, invalidnih osoba, kao i svih drugih, od japanaca, kineza, engleza i mnogih drugih koji su simpatizirali našu reprezentaciju. Stoga Krešimir Macan MORA podnijeti ostavku na mjesto savjetnika ili će to umjesto njega odraditi njegov šef Plenković te mu dati nogu, uostalom kao i mnogom drugim, kako ministrima tako i ostalim državnim službenicima i namještenicima. Ukoliko to Plenković ne uradi, ostati će dojam da su njih dvojica istog mišljenja. Na potezu je Andrej Plenković, da se zahvali Macanu na dosadašnjoj suradnji , jer mu ovo nije prvi put da njegov savjetnik izaziva buru nezadovoljstva ni krivih ni dužnih hrvatskih građana koje Macan i njemu slični smatraju manje vrijednima.

EVO ŠTO JE KREŠIMIR MACAN JAVNO OBJAVIO I KAO TAKAV JE JOŠ UVIJEK SAVJETNIK PREMIJERA RH! ON DOČEK VATRENIH U ZAGREBU KOJI JE PROTEKAO BEZ IJEDNOG IZGREDA UZ ODOBRAVANJE NAZIVA USTAŠKIM DRŽAVNIM UDAROM! Pa tko je tu lud, a tko naziva toliku razdraganu malu djecu, mlade, i sve koji su došli pozdraviti svoju Vatrenu ekipu, koja je hrvatskom narodu priuštila ogromno zadovoljstvo i vratila im osmjeh na lice. Za PREMIJEROVOG SAVJETNIKA KREŠIMIRA MACANA su to sve(preko milijun ljudi, djece, staraca, nemoćnih, bolesnih, invalidnih osoba, veliki broj gostiju u našoj zemlji itd- ustaše) koje su po njemu i njegovim bolesnim objavama, zamislite samo, “izveli ustaški državni udar” , koji kako kaže Macan , nije uspio. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Premijer za ovu Macanovu objavu zna i mora prommptno reagirati te se Macanu zahvaliti na svim dosadašnjim manipulacijama i objavama koje su i utužive.

Ukoliko to Plenković ne uradi, ostati će dojam da su njih dvojica istog mišljenja. Na potezu je Andrej Plenković, da se zahvali Macanu na dosadašnjoj suradnji.

H.H./Braniteljski portal


Vezane vijesti;

Plenkovićev savjetnik proglasio nastup Thompsona na zahtjev Vatrenih – ustaškim državnim udarom!…

 


Podijeli

9 KOMENTARI

  1. Koju p.m.rade ili bolje reći ništa ne rade Medved i Krstičević? Udri šakom o stol imate podršku naroda. Ako triba državni udar nek bude državni udar. Trpiti ovakvo ruganje može samo narod koji čeka ” iskru” pride požar. A požar će biti u ovoj hrvatskoj prije ili kasnije.

  2. Braćo ništa se slučajno ne događa,sve je to uvezano i smišljeno.
    Najprije Vučić povede kolo,zatim objeručke prihvate mrzitelji svega hrvatskog.
    Od pojedinih zastupnika u saboru,antihrvatskih medija,raznoraznih udruga,pa sve do pojedinaca…
    Razaraju hrvatsko tkivo i hrvatsku državu,podmeću nam,lažu nas,izdaju,rugaju nam se,provociraju na sve moguće načine sve u cilju banaliziranja zasluga hrvatskih branitelja,negiranja i destrukcije hrvatske države i hrvatske nacije,zapravo svega hrvatskog.

  3. Kakva pripocenja??? Gluposti..hoce li ministarstvo branitelja stati u obranu naseg branitelja Thompsona ili su ga se i oni rijesili..sramotno za ministre iz Domovinskog rata koji sute na sve..da nije branitelja i njihovih glasova ne bi ni oni bili ministri..ali ko sad koga hebe..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri + 16 =