PRIOPĆENJE Veterana 4. gardijske brigade: NEDOPUSTIVO je da Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uspoređuje Bulja sa ratnim zločincem Šeljem

Ovim činom, kao i izostankom reakcije nadležnih hrvatskih institucija, duboko su povrijeđeni osjećaji svih veterana 4. gardijske brigade kao i svih ostalih hrvatskih branitelja! ...

foto/4gbr/Potpora suborcu
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu i vrijeđao hrvatsku delegaciju za vrijeme službenog posjeta Beogradu uslijedile su nedopustive relativizacije i sramotne izjave. Ne zanemarujući Vučićevu aroganciju ni mlaki formalni istup Brnabićke, šokirani smo istupom predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković koja je usporedila našeg suborca, dragovoljca Domovinskog rata i saborskog zastupnika Mira Bulja s ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom.

Sramotni incident gaženja simbola hrvatske države, zapravo poricanja hrvatske državnosti, ni na koji se način ne može usporediti s upitom o posjetu Hrvatskoj Glini saborskog zastupnika Mira Bulja koje je uputio predsjedniku RS Aleksandru Vučiću tijekom njegove zadnje posjete Republici Hrvatskoj.

Ovakva usporedba, koja pritom dolazi od samog vrha političke strukture Republike Srbije, pokazuje da Vlada RS odbija preuzimanje odgovornosti za svoju ulogu u Domovinskom ratu kao i suočavanje s reliktima prošlosti bez kojih se jednostavno ne može graditi dobrosusjedski odnos dviju zemalja. Ovim činom, kao i izostankom reakcije nadležnih hrvatskih institucija, duboko su povrijeđeni osjećaji svih veterana 4. gardijske brigade kao i  svih ostalih hrvatskih branitelja! Miro Bulj, u najtežem trenutku za našu domovinu nije prezao pristupiti 4. brigadi ZNG i, ako treba, položiti život za neovisnost i slobodu Hrvatske. Zato zahtijevamo od nadležnih institucija da se hitno očituju zašto nisu spremne braniti dignitet Hrvatskog sabora i njegovih zastupnika te zbog čega dopuštaju napade na dragovoljce Domovinskog rata, časne pojedince koji su iz osvajačkih kandži iščupali hrvatsku grudu.

Također, ako je Republika Hrvatska odlučila uskratiti gostoprimstvo ruskom diplomatu na zahtjev Velike Britanije, ne vidimo razloga da se zbog ovog čina ne uskrati gostoprimstvo srpskim diplomatima. Vlada RH-a mora pokazati da je spremna štititi svoje građane i zahtijevati minimum međusobnog uvažavanja i dostojanstva u odnosima Hrvatske i Srbije, koje s hrvatske strane nikad nije izostajalo, priopćili su iz 4.gbr.


Nastavno na priopćenje svojih suboraca Bulj je rekao;SVE JE TO DOGOVORENO!

MIRO BULJ: NIJE ME IZNENADIO ČETNIK ŠEŠELJ, IZNENAĐUJE ME JANDROKOVIĆ! SVE JE TO DOGOVORENO!

Iz Sinja se javio saborski zastupnik Mosta Miro Bulj. Komentirao je Šešelja: – Četnik me ne iznenađuje, iznenađuje me Jandroković! Ne znam pošto su uopće išli tamo, pa Vućić i Šešelj su u dogovoru, sada Jandroković ispada heroj, a Pupovac zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa! Sve je to jedan igrokaz!

– Taj čin sve govori o odnosu srpske politike prema Hrvatskoj. Velika Srbija glavna je težnja njihove politike. Uspoerdba koju je iznijela Maja Gojković, predsjednica njihove Skupštine, moga pitanja Vučiću o hrvatskoj Glini i Šešeljevog gaženja naše zastave, samo pokazuje kakvi su stvarno oni. Pa, što su naši očekivali kada dođu u Beograd, da će ih Vučić dočekati s buketom cvijeća, kao što smo mi njega dočekali s crvenim tepihom? Beogradski incident više govori o našim političarima, nego o zločincu Šešelju. Govori da ne znaju izraziti svoj stav.”

Komentirao je Bulj i činjenicu da je stotine hrvatskih policajaca čuvalo srbijanske zastave diljem Zagreba kada je došao Vučić, dok se zastava Republike Hrvatske nije mogla sačuvati ni u beogradskom parlamentu: – To je ključno pitanje. Kako može doći Vojislav Šešelj i uzeti našu zastavu i zgaziti je i psovati nam ustašku majku unutar same Skupštine?! Čini se da je Vojislav Šešelj to dogovorio s Vučićem, jer moramo znati da je Vučić ipak bio Šešeljev učenik, ali i pomoćnik za vrijeme rata. To je svima jasno, osim Jandrokoviću i političarima koji trenutno vode Hrvatsku, zajedno s Pupovcem! Pogledajte samo kako Jandroković i Pupovac drža pressicu, kao da je izvanredno stanje i oni su sada odjednom naši nacionalni junaci. Pa dajte molim vas, kada je to Pupovac bio zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa?

Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =