Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Priopćenje Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH u nastavku…

RATNI ZLOČINI: Pokušavajući vodu odvesti na svoj mlin, Srbija je usvojila i Zakon o univerzalnoj jurisdikciji…

Staro, dobro bratstvo i jedinstvo orkestrirano i koordinirano na djelu je i u Hrvatskoj i u Srbiji. Složni napadi na potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, našeg suborca Damira Krstičevića i neimenovanih suučesnika (a za njih smo to svi mi i naša mrtva braća po oružju) najočitiji su pokazatelj. Ponašajući se ispod svakog ljudskog dostojanstva, združeni u zajedničkom interesu, prozivaju i podižu tužbe protiv čovjeka koji je, došavši na čelo Ministarstva obrane – Oružane snage RH krenuo podizati s koljena i vraćati u ponosnu, pobjedničku Hrvatsku vojsku. Vojsku koja nije imala kamp za obuku specijalnih snaga npr. u Jagodini, kao što je Srbija imala u Erdutu.

Notorni Dušan Bratić, već mjesecima zasipa medijski prostor neistinama ne bi li obranio svog klijenta. Razumijemo mi njega, za to je plaćen, ali ne razumijemo kako to da u Hrvatskoj nikada nema pravodobne reakcije ni odgovora. Ono što nama nije jasno, kako nitko od mjerodavnih ne reagira sve do trenutka kad kap prelije čašu kada je, naravno, kasno.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH godinama alarmira hrvatsku javnost inzistirajući da se riješi srpski Zakon o univerzalnoj jurisdikciji za suđenja za ratne zločine. Podsjetimo,radi se o zakonu hibridnog karaktera proširene regionalne jurisdikcije što je za nas neprihvatljivo. Smatramo da takva vrsta proširenja nadležnosti nije dopuštena i jasno je da se tome protivimo.

No, bilo je dovoljno da u zajednička pregovaračka stajališta EU uđe benigna formulacija  o potrebi za regionalnom suradnjom i dobrosusjedskim odnosima u procesiranju ratnih zločina, uključujući i cilj da se izbjegne sukob nadležnosti pa da se Srbiji otvore pregovori u poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava, a time i put ka ulasku u Uniju. Put kojeg oni, kao i do sada u povijesti, nastavljaju u istim opancima s istom politikom, a i mi – istom šutnjom.

Hrvatski branitelji su dugi niz godina svjedoci svakojakih kaznenih prijava odvjetnika i tužilaštva Republike Srbije osnovanih na iznuđenim iskazima Hrvatskih branitelja u logorima koji su se nalazili na teritoriju RS.

Današnji napadi na branitelja koji se usudio javno reći: To je sramota. Ja to ne bih nikad napravio, i osuditi nazočnost hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja dana Republike Srpske, posebice zbog toga što je na tom događanju odlikovan ratni zločinac pravomoćno osuđen u RH.

-RATNI ZLOČINI: Pokušavajući vodu odvesti na svoj mlin, Srbija je usvojila i Zakon o univerzalnoj jurisdikciji…

Uslijedila je kaznena prijava u Beogradu, danas Damir, sutra netko drugi i tko je slijedeći zbog sulude primjene zakona o jurisdikciji. Zato je nužno da hrvatske institucije poduzmu sve mjere kako bi zaštitile svoje državljane, a državu vode – državnički, stoji u priopćenju Udruge Specijalne policije iz DR RH i ZUV HGP.

M.M.


Vezane vijesti;           

-RATNI ZLOČINI: Pokušavajući vodu odvesti na svoj mlin, Srbija je usvojila i Zakon o univerzalnoj jurisdikciji…


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. Sto se mene tice mogla je i Austrija podignuti optuznicu …te budale iz Beograda treba jednostavno ignorirati..pa nismo u jugi..prosla su ta vremena ..a oni jos zive u nekom drugom vijeku..treba ih sve procesuirati u HR..a nedozvoliti da se setaju po Vukovaru nekaznjeni

  2. Sada su se sjetili podnasat k.prijeve. Sada im je trn u oku nas Ministar obrane RH. Stalno smo im mi Hrvati na putu. I mi Hrvacki branitelji i veterani i HRVI. invalidi. A ne pitaju se da i dan danas jos po Vukovaru gradu vucicevi cetnici hodaju po vukovaru. I smiju se zenama po vukovaru nad kojima su se izivljali tko i nad nama branitelja. Jos trazimo 1200 branitelja koje su cetnici pobili. A vucic je bio u Hrvackoj gdje je dosao izrugivati se od precjednice. RH. I ostalih. Cetnici koji jos i dan danas hodaju po vukovaru i nitko ih od nasih vlasti ne dira. Bolje da se to govno od vucica pokrije po usima. I nema sto podnasati k.prijave protiv nas. Jer mi kao branitelji stajemo i ispred Ministra obrane. D. Krsticevica i Ministra. H. B. RH. T. Medveda i ostalih jer su to ljudi koji su prosli sve sa nama braniteljima i veteranima. Tko i kolega Mup.a i Vojne policije. I mi branitelji stojimo ispred nasih generala. A srbi i vucicevi cetnici neka ne seru po hrvatima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × tri =