PRIOPĆENJE Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata…Mi se ne borimo za vlast, naša jedina stranka je Hrvatska…

Potpuno nam je nejasno, zašto ste nedopustivo i sramotno govorili o ljudima s ruba političkog spektra? Nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra? Mi se ne borimo za vlast, jer što se politike tiče – naša jedina stranka je Hrvatska...

Potpuno nam je nejasno, zašto ste nedopustivo i sramotno govorili o ljudima s ruba političkog spektra? Nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra? Mi se ne borimo za vlast, jer što se politike tiče – naša jedina stranka je Hrvatska.
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

– Naglašavamo da se naša udruga, kao organizator prosvjeda “ISTINOM U BUDUĆNOST”, uvijek, u svakom, pa i u ovom trenutku zalaže za dijalog, za razgovor, za izgradnju mira i dobrosusjedskih odnosa. Konstruktivan dijalog uvijek je dobrodošao, napose među iskrenim i dobronamjernim stranama, ali isključivo na načelima istine, pravde i miroljubivosti. Nažalost, to ovdje nije slučaj, priopćile su hrvatskoj javnosti u svom prvom obraćanju za javnost udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.


Priopćenje (otvoreno pismo) Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata sa današnje tiskovne prenosimo u cijelosti.

Otvoreno pismo

Predsjednica Republike Hrvatske

gospođa Kolinda Grabar Kitarović

Pantovčak 241, 10 000 Zagreb

Poštovana gospođo predsjednice Republike Hrvatske,

iznenađeni smo i duboko povrijeđeni Vašom izjavom prilikom obraćanja javnosti u kojemu ste govorili o “pojedincima s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja“.

Vaša izjava je grubo povrijedila u prvom redu nas udovice hrvatskih branitelja, sve hrvatske braniteljice i branitelje, sve stradalnike iz Domovinskog rata, kao i sve one kojima su na srcu nacionalni interesi hrvatske države.

K tome, grubo ste se ogriješili o obveze, koje proizlaze iz Vašeg mandata kao predsjednice RH.

U svojem odgovoru medijima govorili ste o vrijeđanju i govoru mržnje, o ekscesima i o narušavanju javnog reda i mira.

Ničega od toga nije bilo na našem dostojanstvenom i mirnom prosvjedu. Mi smo samo održali jedan ponosit i domoljuban skup.

O Vašem gostu, gospodinu Aleksandru Vučiću, iznijeli smo samo neprijeporne i čvrste činjenice.  Naše je pravo i dužnost ukazivati na te činjenice,  kako zbog onih čiji je glas Vučićeva politika zauvijek ugasila, tako i zbog onih kojima ovu zemlju ostavljamo u nasljeđe. Mi smo u puno navrata naglašavali da smo za mir i dijalog, ali kako razgovarati s nepokajanim zločincem koji se nije ni malo odmaknuo od ideja koje su nam uzrokovale toliko zla?

Je li po Vama “rub bilo kakvog razmišljanja“ podsjećati na 15 tisuća mrtvih, od čega su 7 tisuća bili civili? Na 31 tisuću ranjenih? Na 402 ubijena djeteta i 1550 ranjene djece?

Je li eksces i govor mržnje podsjećanje na 150 masovnih grobnica u Hrvatskoj? Na više od 30 tisuća hrvatskih vojnika i civila, žena i djece, zatočenih u logorima u Vučićevoj Srbiji? Na više od 650 tisuća protjeranih iz svojih domova?

Je li narušavanje javnog reda i mira uzvikivati ime našeg razorenog i uništenog Grada Heroja – Vukovara, na našu nepreboljenu ranu, koja tako teško zacjeljuje?

Potpuno nam je nejasno, zašto ste nedopustivo i sramotno govorili o ljudima s ruba političkog spektra? Nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra? Mi se ne borimo za vlast, jer što se politike tiče – naša jedina stranka je Hrvatska.

S druge strane, kad govorite o govoru mržnje koji dolazi iz Srbije, onda ne možete govoriti o marginalcima jer takve poruke dolaze od najvišeg vrha srbijanske vlasti.  Laž, izvrtanje činjenica i neka, samo njima znana, istina nisu tek pojedinačni ekscesi, nego sustavna i kontinuirana politika, utemeljena na velikosrpskoj ideologiji. Tu politiku provode najbliži Vučićevi suradnici, a sažeta je u groznom refrenu “bit će mesa, klat ćemo Hrvate“

Žalosno je da Vi kao vrhovna zapovjednica hrvatske vojske, niste uočili kako se ovdje radi o puzajućoj agresiji na našu Domovinu i o zloćudnoj pripremi nekog budućeg rata.

Vi kao predsjednica Republike Hrvatske učinili ste nedopustivu povredu predsjedničke dužnosti dijeleći hrvatske građane na rubne i elitne. Vi ste predsjednica svih hrvatskih građana i ne smijete ih dijeliti ni po kojoj osnovi.

No, ako već nas svrstavate na marginu, pitamo Vas tko je onda po Vama elita? Jesu li to dezerteri, ratni profiteri, politički torbari, politički kameleoni, stranački podobnici, prodavači nacionalnog bogatstva, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza i lažni humanitarci.

Neshvatljivo je da vi s takvim prijezirom govorite o ljudima koji su Vam omogućili Vaš prestižni status.

Gospođo predsjednice, povijest ljudskog roda ne pamti državnog poglavara koji se odrekao svoje vojske. Ovako se nisu ponizili čak ni oni koji su gubili ratove. Vi ste predsjednica države koja je pobijedila u ratu, a pognuli ste glavu pred onim čija je država izgubila rat. Svojim istupom duboko ste nas povrijedili i produbili naše ionako nezacjeljive rane.

Ne želimo da ovo naše javno obraćanje i gnjev, koji ste izazvali svojim istupom, bilo tko iskoristi za svoje političke obračune. Od Vas ubuduće očekujemo ozbiljnu i odgovornu politiku koja će na prvo mjesto, uvijek i bez iznimke, staviti hrvatske nacionalne interese i temeljne vrijednosti Domovinskog rata.

Za Udrugu udovica hrvatskih branitelja

iz Domovinskog rata RH

Grada Zagreba i Zagrebačke županije

    Rozalija Bartolić. predsjednica


Slične teme;

-EKSKLUZIVNO: U CIJELOSTI OBJAVLJUJEMO što su udovice hrvatskih branitelja na prosvjedu poručile Vučiću!
-PROSVJED UDOVICA: U ime svih hrvatskih stradalnika, u ime naše krvlju natopljene domovine treba reći: svi, pa i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, moraju zaslužiti državničke počasti i crveni državni tepih…

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

34 KOMENTARI

 1. Vesna Stipanović zašto se raspravljaš sa provokatorom, to je jedan od onih koji šire i izmišljaju laži, takve treba samo šutnuti nogom u guzicu, taj smrad da je ikakav domoljub nikada ne bi ni jedne loše riječi rekao za obitelj naše braće koja su svoje živote ugradili u temelje slobode!!

 2. Izgleda da smo osuđeni na predsjednike izdajnike, kojega god se izabere pokaže se kao smrdljivi mućak, sljedeći predsjednik mora biti iz redova branitelja možda uspije popraviti nešto od štete koju su ovi ljigavci i izdajice učinili!!

  • Poštovani Jozo nažalost gotovo je, šta prije shvatimo to će manje boliti, izdani smo, žalim nas mlađe koji ćemo ovu agoniju malo duže proživljavati.
   Iskreno, zavidim u pozitivnom smislu našim Sokolovima, koji su nažalost ispada na boljem mjestu, tamo di manje boli.
   Nažalost sa ovakovim fukarama i izdajnicima, kukavicama i šu.cima koji sebe nazivaju Hrvatima ovaj naredni rat koji je neizbježan smo već unaprid izgubili.
   Žalosno di smo došli!

 3. Viste Borci samo nastavite jer zaslužujete sva prava vaši Muževi naša braća i sinovi su ovu Državu stvorili i imate pravo svoje ne zadovoljsto i u svakom slučaju imate podršku …a ne obraćajte pažnju na pojedince ti vas nisu dostojni pojedini bi tjeli da ste do života u Crnom kad nemate muža da nemate ništa da vaša djeca gledaju kako njihova djeca imaju i Tatu i sve nije lako rasti bez Tate ili Mame to se samo može razumiti koje tu situaciju doživio i jasam djete bila bez Tate i osjecalasam se uvjek sirotinjom za mene nije bila sirotinja bez novce nego bez Tate !!!! Ja vam skidam kapu do poda i budute Hrabre boritese za sebe i svoju Dječicu. ….Ljepi pozdrav Braniteljicama i Braniteljima

  • Jurica Družijanić. Mi smo ovu drzavu pomogle stvarati da bi ovakvi nekulturni mogli bit u njoj. Bilo bi lijepo da ovakvi prostaci isto tako bar necim pripomognu ovoj drzavi a ne laprdaju gluposti po portalima .Za pocetak vam predlazem pucku kuhinju

   • Žmigo, svoje frustracije usmjeri na pravu adresu dakle Ministarstvo branitelja i Ministar Medved…., bolje ćeš se osjećati .
    Evo naprimjer jučer je u Solinu bila tribina na temu ove sprdačine od ZOPHBDR-a nisam te vidija da si se doša buniti.
    Malo ljudskosti nebi bilo na odmet, godine ta obvezuju na to.
    I da Žmigo, ove Udovice imaju punomoć da govore u ime nas koji se nismo okoristili o ovu sprdačinu od države, ok!
    Dakle žmigulj Ti si najmanje kompetentan da dociraš ovim velikim ženama a posebno u situaciji kada progovaraju sa onim čime si Ti izgleda deficitaran.
    Dakle žmigulj nemojmo se razbacivati sa brojkama, brojke znaju biti varljive, bitnija je kvaliteta nego kvantiteta dragi moj poznaniče.
    Ponavljam: Ove Žene imaju punomoć nas koji se NISMO okoristili o ovu državu , vriđavši ove velike Žene vriđaš i nas obespravljene.
    OK Žmigo, i upamti jedno, kad se prolije mliko gotovo je nema više povratka!
    SRAMOTA

  • Nitko ni ne spominje da bi zeljele bit stranka. Da smo to htjele vec bi se bile aktivirale.Ja sam se referirala na vas komentar kako smo sve dobile. Nikad tako nesto ne bi rekli da ste pravi branitelj koji je provodio vrijeme na ratistu s umirucim suborcima i onda trebali doci njegovoj obitelji koju cine mala djeca koja oca nece upoznati a treba ih izvesti na put. Na tom putu smo susretale i ovakve “hrabre “muskarcine koji su nudili sve od sebe a onda kad im zelje nisu bile uslisane su davali takve komentare kao vi sad

   • Ti si obični provokator kretenu, svaka žena ima pravo reći što joj je na srcu i duši a posebno udovice domovinskog rata a te četničke laži i podvale o djevojčici koja je izjavila da želi biti udovica domovinskog rata serviraj mami svojoj a ako je to itko izjavio onda je to izjavila četnička djevojčica!!

  • Da to mi govori o njezinim roditeljima i okolini koja nam se izruguje da pace i rade filmove na tu temu. Moj odgovor bi bio zelim vam da vam se ostvari. A ako ste branitelji onda bi bila vasa duznost da nas stitite a ne da nas pljujete. Jeste li to obecali mrtvim suborcima. I mi stajemo iza vas a isto bi svasta imale za reci

   • Misliš bivšoj predsjednici Žmigo, pa Ti si ogledni primjer mohikanca koji još uvik slipo viruje u ovo zlo koje se izgleda mučilo u lažnoj ulozi patriote!
    Šta misliš Žmigo šta bi joj pokojni Zvonko Bušić ima za reći…..

  • Ovakvima tek ne treba ostavit politiku.Hrabar napada udovice i to na njihova primanja. Za kraj dragi “branitelju”Moja placa je premasivala moju mirovinu a suprugova isto Ostavio je dobro placen posao da bi cuvao guze onima koji su se ocito skolovali vani. Djeca su ostala bez oca ja bez supruga koji bi me sigurno sacuvao od ovakvih bolesnih komentara. Mozda bi se mi bas trebali bavit politikom da ovakvi kao vi to ne rade .Nazadni .zavidni i zlocesti. Da nam drzava ima vise zajednista i ljubavi gdje bi nam bio kraj . Al naravno treba pljuvati i zivjeti ko pecinari jer politika je za odabrane kao npr vi. Zato smo i zapeli

  • Jurica Družijanić Bit će da je ta curica vaša ili od drugih dočasnika krkana sa ovakvim ponašanjem nema se što očekivati… Vjerojatno joj je dosta vašeg lokanja, kocke, kladionice i ostali s..nja. Pa si dijete zaželi da se ona i majka odmore od nekulturnog stvorenja pljuc

   • Gospođo Marija uvridili ste (pretpostavljam nesvjesno) časne dočasnike koji se srame ovakovih istupa poslušnika kao ovaj provokator, sve je to vjerodostojno izrežirano da nas branitelje razbiju i uspijevaju u tome izgleda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × jedan =