PRIOPĆENJE udovica hrvatskih branitelja: S gnušanjem odbijamo gledati na simbole i znamenja pod kojima je razarana naša Domovina!

Neka Kusić bude siguran da za čašćenje naših heroja, za pjevanje naših pjesama i izgovaranje naših prelijepih pozdrava nikada nećemo banuti u njegov Ured - po "Odobrenje". Pa makar u takvom uredu radili i notorni 'humanisti', poput kojekakvih klasića, jakovina, goldsteina i ostalih pupavaca...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zagrebačke županije, najodlučnije i u cijelosti odbacuje sve zaključke iz takozvanog “Dokumenta dijaloga” koji je donijelo tzv. ‘Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima’.

Vijeće je osnovano s tobožnjom nakanom razriješavanja važnih društvenih proturječnosti, ali je samo produbilo postojeće podvojenosti. Nama koji smo izgubili svoje najbliže, kao i drugim stradalnicima Domovinskog rata, otvorilo je stare i još uvijek žive rane. Većina članova Vijeća, na čelu s akademikom Kusićem, pokazala je žalosnu zarobljenost u zabludama jugoslavenstva i propale komunističke ideologije. Nametnute istine, u kojima su desetljećima dresirani, priječe im razborito sagledavanje nove demokratske stvarnosti, koju smo u krvi izborili. 

S gnušanjem odbijamo gledati na simbole i znamenja pod kojima je razarana naša Domovina na isti način kao i na ona znamenja pod kojima i za koje su svoje živote dali naši muževi. Žrtva hrvatskih domoljuba bi bila posve besmislena ukoliko bismo, kako to predlaže Kusić i družina, štovali tek njihove zemne ostatke. Naprotiv, gospodine Kusiću, i ostali ‘vijećnici’: Mi na prvom mjestu štujemo, častimo, čuvamo i njegujemo IDEALE zbog kojih su naši junaci ginuli. U njihovoj žrtvi mi slavimo život, a ne smrt. Vama i sličnima usprkos, ti ideali imaju pravo građanstva i pravo javnosti u državi čije temelje su oni svojim kostima sazdali. Na komemoracijama i na njihovim grobovima mi se ne klanjamo samo njihovom prahu, nego i onome što iz toga praha niče: A to je slobodna, nezavisna i demokratska hrvatska Država.

Štoviše, komemoracije nisu ono najbitnije!

Zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske da domoljubni ideali hrvatskih branitelja i temeljne vrijednosti Domovinskog rata budu utkane u svakidašnji politički i kulturni život našega društva. Ovakva ‘vijeća’ samo pridonose zaboravu i zatiranju tih vrijednosti. Odnarođena kulturna politika, kao i cjelokupna politička praksa, sustavno provodi relativizaciju agresije i strašnih povijesnih zločinstava protiv hrvatskog naroda. Hrvatska ima snage i mora se otrgnuti iz ralja Pupovčeva političkog diktata i ucjena. Umjesto financiranja mračnih antihrvatskih projekata, Hrvatska se mora izboriti za autentičan kulturni i državotvorni obzor.

Nečuveno je poniženje koje nam pokušava podvaliti politički, moralno i povijesno nedoučeni Zvonko Kusić. Po njemu, naših najmilijih bismo se mogli prisjetiti tek uz njegovo “prethodno odobrenje”. Jedino ohrabrujuće u ovoj stupidnoj ideji jest to da je toliko glupa te nikada neće zaživjeti.

Neka Kusić bude siguran da za čašćenje naših heroja, za pjevanje naših pjesama i izgovaranje naših prelijepih pozdrava nikada nećemo banuti u njegov Ured – po “Odobrenje”. Pa makar u takvom uredu radili i notorni ‘humanisti’, poput kojekakvih klasića, jakovina, goldsteina i ostalih pupavaca.

U ime Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije,

Rozalija Bartolić, predsjednica


 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

24 KOMENTARI

 1. Najveći je komunistički zločin neizlječivo ispiranje mozga njegovim sljedbenicima, što ih je učinilo nesposobnim za osjećaj istine, pravde, ljubavi, praštanja i čovjekoljublja. Laž i zlo temelji su njihove ideologije – najgore u dosadašnjoj povijesti.

 2. To ti je posljedica dugogodišnje indoktrinacije kojoj je Hrv.narod bio izložen. Od 1918 do 1938, te od 1945 do 1995, te od 2000 do 2004 i u poslijednjem mandatu jugokomunista Hrv.narod bio je sustavno zatiran, identitetski, jezično i sl. Te se umjesto Hrv.identiteta stvarao čovjek’ (inženjering) nove preudorase tzv.jugoslaven, a u stvarnosti kalup za veliku serviju, mislim, zamislimo stanje u kojem neprijatelj koji nas želi uništiti, upravlja obrazovanjem npr. Zato imamo danas to što imamo

 3. Svaki pravi Hrvat i domoljub Vas podržava. Kusić i ostale komunističke protuhe i srbofili koji su se uhljebili u hrvatske znanstvene institucije neka kusaju govna, jer će i njima uskoro odzvoniti! ZDS

 4. Bravo, bravo udovice treba netko tim starim pr**njima reci tko i za šta i dokada zabrane od Hrvatskih vjekovnih znakovlja pa do pozdrava je njima nezamislivo ,a nama pravim Hrvatima i domoljubima dika i ponos !!!! Neka crknu od muke kao to je i njihova juga otišla kvragu u ropotarnicu,neka i oni idu dovraga!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 2 =