PRIOPĆENJE: SRAMOTNIM SMANJENJEM KAZNE VASILJKOVIĆU PONIŽENE SU SVE ŽRTVE VELIKOSRPSKE AGRESIJE

Sve žrtve velikosrpske agresije i hrvatski branitelji, a posebno logoraši iz srpskih i crnogorskih logora, ovom su presudom ponovno poniženi, a ovo poniženje od vlastite države boli više od svih rana i svih vrsta zlostavljanja u Vasiljkovićevom i drugim agresorskim logorima...

Sve žrtve velikosrpske agresije i hrvatski branitelji, a posebno logoraši iz srpskih i crnogorskih logora, ovom su presudom ponovno poniženi, a ovo poniženje od vlastite države boli više od svih rana i svih vrsta zlostavljanja u Vasiljkovićevom i drugim agresorskim logorima...
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Priopćenje donosimo u cijelosti u nastavku…

Zgroženi smo odlukom Vrhovnog suda RH o smanjenju kazne Draganu Vasiljkoviću, sa 15 na 13,5 godina zatvora.

Uzmemo li u obzir kako je Vasiljković odgovoran i osobno i po zapovjednoj odgovornosti za brojne zločine počinjene nad zarobljenim hrvatskim vojnicima, smatramo kako je visina kazne u ogromnom nerazmjeru težini počinjenih zločina.

Vasiljković je podsjećamo bio samoproglašeni zapovjednik paravojne formacije koja je harala na okupiranom hrvatskom teritoriju, što je u rangu terorističkog djelovanja, neovisno o tome što Hrvatska u određenom vremenu nije proglasila neovisnost od Jugoslavije niti je bila međunarodno priznata.

Sramotnim i za žrtve ponižavajućim smatramo i cijeli proces  koji je ovakvoj odluci prethodio.

Iz obrazloženja odluke vidljivo je čak i pravnim laicima kako je već sam optužni prijedlog napravljen s namjerom da se zločini prikriju, a zločinac što manje kazni. Takvo neprofesionalno i možemo slobodno reći aljkavo ponašanje DORH-a  i hrvatskih sudova nažalost nije iznimka nego pravilo. Tužna i ružna praksa koja se ponavlja u tolikoj mjeri da se s pravom pitamo radi li se možda ipak o nečem drugom od obične neprofesionalnosti.

Kada je u pitanju procesuiranje hrvatskih branitelja za stvarne ili politički montirane zločine, DORH i sudovi su iznimno profesionalni i revni u dokazivanju krivnje i presudama, stoga smo mišljenja kako na djelu imamo djelovanje parapravosudni sustava instaliranog u hrvatsko pravosuđe čiji su ciljevi daleko od prava i pravde.

Sve žrtve velikosrpske agresije i hrvatski branitelji, a posebno logoraši iz srpskih i crnogorskih logora, ovom su presudom ponovno poniženi, a ovo poniženje od vlastite države boli više od svih rana i svih vrsta zlostavljanja u Vasiljkovićevom i drugim agresorskim logorima, stoji u priopćenju kojeg su potpisali….

Udruga obitelji umrlih hrvatskih branitelja RH

Tanja Polić Marković, predsjednica

 Udruga udovica hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Rozalija Bartolić, predsjednica

 Hrvatsko društvo zatočenika srpskih koncentracijskih logora – podružnica Sisačko moslavačke županije

Ivan Lipak – predsjednik

 Udruga hrvatskih branitelja RH

Dražen Šemovčan, predsjednik

 Udruga veterana Domovinskog rata 150. brigade HV

Damir Loborec, predsjednik

 Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara

Zvone Ćurković, predsjednik

 ‘BRANITEJICE DOMOVINSKOG RATA RH’

Svjetlana Dželalija-Kovačić, predsjednica

 T.H.

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

8 KOMENTARI

 1. zašro sve što uspijem nekako pročitati što objavite ,čim želim to podijeliti sa svojom rodbinom,familijom ,prijateljima koji su istinski hrvati ,katolici domoljubi ,ne daju zablokira mi se profil na par dana svaki put
  zoran-jaro rubil

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + 10 =