Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

“Zbog čestih upita naših članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, ovim putem Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar daje svoje javno priopćenje.

Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti ( za razliku od mnogih ). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje prosvjed ili potpora Vladi ?

Sa jedne strane izjave da je prekipjelo zbog nečinjenja po pitanju ratnih zločina, sa druge strane izjave kako je ova Vlada i ovaj premijer najbolji od svih dosadašnjih ?

Što se tiče procesuiranja ratnih zločina, smatramo da su sve dosadašnje Vlade, pa i ova, zakonski  i moralno odgovorne za nečinjenje. Ključnim problemom sada držimo činjenicu da ruka gospodina M.Pupovca daje većinu Vladi i dok je tome tako, ne vjerujemo u rješavanje ovoga problema.

Ne sumnjamo u dobre namjere gradonačelnika Penave i njegovo poštenje, pa tako i on i svi Vukovarci imaju našu punu potporu kada je u pitanju problem rješavanja ratnih zločina. Međutim, smatramo da se ovakvim prosvjedom postići neće ništa.

Gospodinu premijeru Plenkoviću također dajemo punu potporu kada kaže da neće dozvoliti braniteljskim udrugama da mu biraju partnere i određuju tko će biti parlamentarna većina jer to je njegovo demokratsko pravo temeljem dobivenih glasova na izborima, a za demokraciju smo se mi borili.

Isto demokratsko pravo zadržat ćemo za sebe te preporučamo i svim braniteljima da ne dozvole više nikada da nam netko nameće za koga bismo trebali glasovati, već neka svaki pojedinac to učini prema vlastitoj savjesti.”

Predsjednik Udruge / HVIDR-a Zadar Ivica Arbanas


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

121 KOMENTARI

 1. pa većina u HVDRI jeste zaslužila i to časno invaliditet ali obraz su izgubile li uhljebe je prevarama i podilaženje politici
  tu i takvu grupaciju opasnih namjera treba pod hitno raspustiti i poslat u povijest

 2. Tko je ove išta pitao ili ih pozivao da dođu na prosvjed. Tipično jugokom. istrčavanje u podršci voljenom vođi, kojemu je, za očekivati od ovakvih poltrona, slijedeći korak, zahtjev da se doživotno aklamacijom, nedaj Bože izbornim putem, ustoliči za vođu i da neograničeno bira suradnike, jer tada ne bi trebale koalicije.

 3. Vise od smeca. zar si zaboravio sve one koji su ubijeni inestali bez traga na Maslenici,Vukovaru i po cijeloj Hrvatskoj.Zar njihovi zivoti toliko malo vrijede za tebe.PRodana duso. goret ces u paklu ima boga i pravde a ti si jos ziv pa te moze dao bog i stici.

 4. I ja sam bio branitelj Vukovara sa Lipim i dr.Anđelićem i idem na skup a za politiku me zaboli NEŠTO ,i ovako su svi Udbaši i komunisti koji su utekli kada je bila AGRESIJA na RH….A za Lipog jedno samo pitanje-DALI NAŠI SUBORCI KOJI SU NA OVČARI MUČKI UBIJENI ZASLUŽILI OVO…….. DA IM SE I NAKON 27 GODINA NEZNA TKO IH JE UBIO…………Zato puna potpora gradonačelniku Vukovara a politiku ostavite po strani….ZDS

 5. Sramota i tko je onda kriv…….svi su kupljeni i sto su time postali….. gori od istih tih koji su nas ubijali. Bilo je i u ZD hrabrih ljudi, ali ovakovi postupci se vrlo jasno definiraju na protivnicku stranu. Ako iz inferiornosti i bolesti, donekle opravdavajući, ako zbog svega drugoga prejadno….

 6. Kako bi bilo dobro da svi vi koji komentirate osim naslova pročitate i izjavu g. Arbanasa u cijelosti. Zbog čega bi dao podršku Penavi koji u jednom trenutku podržava ovu Frankestain vladu u kojoj Pupovac drži većinu, a s druge strane prosvjeduje protiv te iste vlade koja nema dovoljno hrabrosti suprostaviti se Briselu i osuditi ratne zločine u Vukovaru te na taj način vratiti davno izgubljeni suverenitet RH i dati do znanja čitavom svijetu da se u Hrvatskoj vodio oslobodilački i obrambeni rat. Kad bi se Penava dogovorio s vlastitim mozgom, onda bi ga se moglo i podržati.

 7. Puno godina je prošlo od kraja rata a zločinci nisu procesuirani…jasno je da nam institucije ne funkcioniraju,da ne postoji stvarna trodioba vlasti nego da su svi podčinjeni političkoj volji( kako jebeno zvući kao sustav koji smo rušili)…a što više možemo nego prosvjedovati i pokazati da nam je dosta. Nedolazak na prosvjed je greška pojedinca ali objaviti to u ime udruge i svih njezinih članova…bojim se da i ratnici prodaju dušu ponekad. Brate po oružju prestani biti političar i posilni probudi domoljuba u sebi,sjeti se za što si ratovao,sjeti se pale braće…povuci ovu izjavu jer je to izdaja njih a i samog sebe. Bog,Domovina i obitelj.

 8. “to je njegovo demokratsko pravo temeljem dobivenih glasova na izborima” Arbanasu ako smo svi na djelu vidjeli tu demokraciju biranja tu tebi “pod nosom” u Obrovcu kada su se sudionici traktorijade bunili kako za dolazak iz Srbije na glasovanje u “stari kraj”, nisu dobili obećanih =200,00 kn već samo bespkatan prijevoz, kako onda možeš davati ovakve izjave.

 9. SRANJA HRVATSKA …ČETNICI I JUGOSLOVENI IH SVE RAZDVOJIŠE …PRVO NAPRAVIŠ BIJEDU ONDA KUPUJEŠ ZA JEFTINE KUNE…A U DOMOVINSKOM SE ZAJEDNO BORILI….TIPIČNA HRVATSKA SLOGA ..
  .ZATO I JESMO ŠTO I JESMO…NIKAD PRAVE HRVATSKE SLOBODE

 10. Niste u pravu da se neće postići ništa ovaj skup nije za vladu nije protiv vlade on je protiv zaborava da je u VUKOVARU počinjen zločin i da nije dokraja istražn i da počinioci zločina nisu kažnjeni nesmi se zaboravit moja podrška HRVATSKOM VUKOVARU i PENAVI bog vas blagoslovio

 11. Ostat će bez potpore!? Financijske. A jebi ga il čita kako se piše. Po Vuku. Nije mu jasno? A ni Srbima nije jasno kako su Ustaše onako spalile srpski grad Vukovar. I sad oslobodioci da odgovaraju!?

 12. Svi vi koji napadate ovog čovjeka prvo se raspitajte tko je on. To je Zadranin koji je branio Vukovar, jer vi koji pišete protiv njega u Vukovaru sigurno niste bili, jer da jeste ne bi tako pisali. Dobro pročitajte što je čovjek napisao pa budete vidjeli da se nikome ne dodvorava.

 13. Zadrani bilo vas je dobrih boraca ali kad je trebalo čuvati zauzeta terene na Zemuniku pola vas je pobjeglo zato smo vas mi hvatali po birtijama i vozili natrag na linije 7 puta je radi vas pobjegulja oslobađano mjesto Zemunik koliko nas iz Slavonije je tamo najebalo to nam je hvala svaka čast dečkima iz Splita i Šibenika oni su vam spasavali guzice.

 14. Ja ću ici stopom za herojski grad iz malog losinja za herojski grad idem 13 listopada da dam podršku penavi legenda gradonačelnik herojskog grada krećem 12 listopada iz losinja i da budem 13 gore st.narednik legija

 15. a sa kojim ces nesto postici JADO JADNA SRAMOTA ZA CIJELU HRVATSKU IS SVE BRANITELJE MOR da si sam odlucio jer nemas podrsku sigurno niti jednog branitelja sramoto sramotna

  • Toni Borčić tebi ću reći s ostalima ne želim polemizirati… Arbanas je LEGENDA i za njega sve… ne kažem svako može pogriješiti ,ali do maloprije sam i ja razmišljao ići no zamislio me lipi … ne mozes pozivati na prosvjed protiv vlasti i onda reci podržavam vlast ?? Jer tko može tu priću istjerati… vlast dakle ko je kriv?? Vlast e pa sad podržavam vlast , a protiv čega onda prosvjed ?? I još nešto Ivicu Arbanasa Lipog niko nemože kupiti to sam siguran !! Čovjek je ratni zapovjednik Vukovara … pukovnik ?? Nudili su mu sve nikad nije bio uz ničije guzice i uvijek je bio za Hrvatsku, da se htio prodat ko zna di bi bio sada i koji cin bi imao… njega se kupit nemože u to sam milion posto siguran !!

  • Nada Kohler naravno da ne podržavam!! Ne podržava ju ni lipi, ali pozvani smo da prosvjedujemo protiv onih koji “dobro” rade meni tu smrdi na pokušaj ponovo iskorištavanja nas . Inače sam imao dobro mišljenje o Penavi no sad više nisam siguran. I DA SMRDI TU ODAVNO , ali sad razapinjat čovjeka koji je to upravo istaknuo ,a svjedok sam da svoju ulogu u Domovinskom ratu ni na jedan način nije iskoristio, a mogao je i poželjan je uh koliko im je svima poželjna udavaca, a nije im se do sada prodao. Ako sam im ja kao sitni zapovjednik napet onda zamisli koliko tek ratni zapovjednik obrane Vukovara je vrijedan trofej !?! I sad ćemo ga razapet jer upravo nam on ističe da tu nešto smrdi i to na šnidoru 1500 invalida se nalazi baš kao slučajno u to doba tamo. I opet će ispast da mi rušimo ????

 16. Sram te bilo! Ne mogu vas pljuvat jer ste branitelji ali sram vas bilo, onda branitelji a sada IZDAJNICI ! Ako je vama Plenković i ovakva Vlada prihvatljivo onda se pogledajte u ogledalo i pljunite na odraz onoga šta vidite ! I kad već laprdaš o izborima koje je Plenković dobio ona doista ili si totalni glupan ili se praviš bit glup jer Plenković NIJE DOBIO izbore na platformi da mu većina bude HDZ-SDSS-HNS već suverenistički HDZ ! DAKLE ARBANAS KVALITETNO SEREŠ A ZAŠTO SEREŠ I KOLIKO TVOJE SRANJE KOŠTA znaš sam najbolje. Sve u svemu jadno i sramotno od hrvatskog ratnika? Pogledaj u ogledalo i pljuni se !!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − devet =